Wat draagt de moderne man in 2024?

mannen kleding

Voor de moderne man in 2024 draait het allemaal om een combinatie van stijl en comfort. Er zijn versvchillende herenmodestijlen populair, afhankelijk van de regio en de huidige trends daar. We gaan het in deze blog hebben over enkele kledingstukken, die trendy en populair zijn. Het belangrijkste is om kleding te kiezen waarin je je comfortabel voelt. En die goed past bij jouw persoonlijke stijl. Natuurlijk zal je kledingkeuze sterk afhangen van het type werk en de bedrijfscultuur van je werkgever. Klassieke en tijdloze stukken blijven nog steeds in trek, zoals goed gesneden pakken, chino’s en overhemden. Maar ook oversized kleding, hoodies en sneakers met mooie ontwerpen of kleuraccenten. 

Oversized T-shirts: Grote, ruimzittende en comfortabele T-shirts met opvallende prints of minimalistische ontwerpen.  Altijd een goede keuze voor een casual look. 

Denim (jeansstof): denim blijft een tijdloze keuze, maar duurzaamheid wordt steeds belangrijker! Kies daarom voor jeans van biologische katoen of gerecycled denim, voor een eigentijdse twist. 

Bomberjacks: De bomberjack is een veelzijdig kledingstuk. Ze kunnen zowel casual als wat formeler worden gedragen, afhankelijk van de stof en het ontwerp. 

Sneakers: Sneakers zijn niet meer weg te denken uit de kledingkast van de moderne man. Kies voor trendy modellen met gave kleuren of details. 

Statement accesoires:  Met mooie, opvallende accesoires kan je een outfit echt doen opvallen. Denk hierbij aan horloges, zonnebrillen en bijvoorbeeld gave rugzakken. Drrag accesoires die jouw persoonlijkheid weerspiegelen. 

Naar het werk worden meestal andere kledingstukken gedragen dan  je in je vrije tijd draagt. 

Werk je in een corporate omgeving zoals in een formele kantoorbaan, dan zal men van je verwachten dat je een mooi pak draagt. Met een colbert, een pantalon, een overhemd en een stropdas. 

Meestal wordt dan ook geeist dat de heren in het bedrijf een grijs, donkerblauw of zwart kostuum dragen. 

Hoe verzorgt de moderne man zichzelf? 

De meeste mannen vinden het niet noodzakelijk om naar een pedicure of een schoonheidsspecialiste te gaan. Maar het kan uiteraard wel helpen bij het handhaven van een goede persoonlijke verzorging.Dit kan variëren afhankelijk van individuele voorkeuren en behoeften. De meeste mannen prefereren een basisverzorging thuis, zoals regelmatig scheren, nagelverzorging en het bijhouden van een goede huidverzorgingsroutine. 

Naar de barbier 

De baard is enkele jaren weer helemaal terug in het modebeeld. De mannen die ervoor kiezen om een baard te nemen, moeten dan wel een belangrijke keuze maken met betrekking tot het type baard. Naar aanleiding van het type man, zijn gezichtsvorm en zijn stijltype, wordt er een bepaald model baard gekozen. De meeste mannen gaan voor advies dan ook naar de barbier. Niet alleen geeft een barbier goed advies over het baardtype, dat bij iemand past….ook adviseert hij over het gebruik van een goede baardolie. Hiermee voorkomt een man dat hij last krijgt van jeuk en huidschilfers. 

Daarnaast is het natuurlijk gewoon prettig, om een een uurtje persoonlijke aandacht en goed advies te krijgen bij een echte professionele barbier. 

Zo kom je altijd goed verzorgd voor de dag en kan je je gezicht overal laten zien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *