Het eeuwenoude barbiersvak

barbiersvak

Het barbiersvak is werkelijk een eeuwenoud beroep. Het richt zich op het knippen, stylen en verzorgen van mannenhaar en natuurlijk ook het gezichtshaar. Barbiers bieden vaak een breed scala aan diensten aan, waaronder klassieke herensnitten, baardverzorging, gezichtsbehandelingen en  indien gewenst scheerbeurten met een open scheermes. 

De vroegere barbiers 

Traditioneel gezien waren barbiers ook verantwoordelijk voor enkele medische taken. Denk daarbij aan aderlatingen en tandextracties. Tegenwoordig zal een barbier je daarmee niet van dienst zijn….hij ziet je al aankomen, zeg. Als een klant vandaag de dag aan zijn barbier vraagt, of hij even een kies wil trekken, zal de barbier hem hoogstwaarschijnlijk lekker doorsturen naar een tandarts. 

De moderne barbiershop 

Tegenwoordig zijn barbiershops vaak stijlvolle en gezellige plekken waar mannen zich kunnen ontspannen. Daar kan de man genieten van een hoogwaardige verzorgingservaring. 

Om een barbier te worden, moet je een opleiding volgen bij een erkende school voor kappersopleidingen. Daar kan je dan een goede barbiersopleiding volgen. Ook is het erg belangrijk om praktijkervaring op te doen. Dat kan door middel van stages of leerlingposities in een goede barbershop. 

Op de hoogte blijven van de nieuwste trends 

Veel barbiers streven ernaar om hun vaardigheden te verbeteren door goed te weten welke nieuwe trends zich ontwikkelen en actueel zijn. Een succesvolle barbier kan een loyale klantenkring opbouwen door uitstekende service, vakmanschap en aandacht voor detail. 

Het barbiersvak is de afgelopen jaren weer enorm in populariteit toegenomen, dankzij de groeiende interesse in vintage stijlen en ook dankzij de terugkeer van traditionele verzorgijngspraktijken. 

Traditionele verzorgingspraktijken 

Enkele van deze praktijken zijn: 

# Scheren met een open scheermes: Deze manier van scheren is een ambachtelijke scheertechniek waarbij het gezichtshaar wordt verwijderd met behulp van een vlijmscherp open scheermes. Dit vereist veel ervaring en ook precisie om het goed te doen. 

# Baardverzorging: Barbiers zijn gespecialiseerd in het verzorgen en stylen van baarden. Dit omvat het trimmen, vormgeven en verzorgen van baarden. Zo krijgen de mannen een nette, verzorgde uitstraling. De meeste baardragers willen een net uiterlijk en ze willen er niet bij lopen als een wilde houthakker. 

# Gezichtsbehandelingen: Sommige barbiers bieden ook gezichtsbehandelingen aan. Het reinigen van de huid, scrubben en het hydrateren van de gezichtshuid. Dit kan goed helpen bij het verminderen van onzuiverheden. Ook zal de algehele conditie van de gezichtshuid verbeteren. 

# Haarstylen: De barbier is een expert in het knippen en het stylen van mannenhaar. Een goede barbier kan je een klassieke snit geven of een meer moderne en trendy haarstijl. 

# Hoofdmassages: Veel barbiers bieden ook hoofdmassages aan als een onderdeel van hun service. Dit zal helpen bij het ontspannen van de klant.  Ook wordt de bloedcirculatie in de hoofdhuid gestimuleerd. 

De kosten 

Het bedrag dat je betaalt bij een barbershop hangt af van verschillende factoren. De locatie van de barbershop, de ervaring van de barbier en de specifieke diensten die worden aangeboden.  

Er zijn barbiers die aan vaste klanten een gereduceerd tarief rekenen. Check eerst even de prijslijst, dan weet je waar je aan begint. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *