Trendy herenkapsels anno 2024

fade haircut

In 2024 zijn er verschillende herenkapsels die als trendy worden beschouwd. De populariteit kan echter variëren. Dit is namelijk afhankelijk van de persoonlijke voorkeur, het haartype en uiteraard de modecultuur in de verschillende regio’s. Enkele trends die in 2024 opvallen, zijn de kapsels die we in deze blog gaan bespreken. 

De kapseltrends die ons opvallen als leuke, trendy kapsels zijn vaak heel veelzijdig. Ze kunnen worden aangepast aan verschillende haarlengtes en stijlen. Hierdoor hebben de mannen de vrijheid om een look te kiezen die precies bij hun gezichtsvorm, haartype en persoonlijke stijl past. 

# Textured Crop: Dit is een korte tot middellange snit met textuur bovenop het hoofd. Hij wordt meestal gestyled met een matte wax of met klei, zodat er een leuke, nonchalante look ontstaat. 

# Fade Haircut: De Fade blijft populair! Hij is al een hele tijd trendy, maar de mannen zijn er nog niet op uitgekeken. Er zijn verschillende varianten, zoals de Low Fade, Mid Fade en de High Fade. Het haar wordt hierbij geleidelijk korter van boven naar beneden. 

# Longer Fringes: Langere pony’s zijn helemaal in, waarbij het haar aan de voorkant langer wordt gelaten en wordt gestyled met een zijdelingse scheiding of opzij geveegd voor een moderne, trendy uitstraling. 

# Buzz Cut: Dit is een ultra-korte look. Hij wordt gekenmerkt door gelijkmatig, kortgeschoren haar over het hele hoofd. Het kan een minimalistische en heel gemakkelijk te onderhouden optie zijn. We zien de Buzz Cut vaak bij militairen. 

# Modern Pompadour: Dit is een heel interessant kapsel, dat in feite al honderden jaren geleden werd gedragen. Het Pompadourkapsel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat naar de achttiende eeuw! Het kapsel is vernoemd naar Madame de Pompadour, de maîtresse van koning Lodewijk XV van Frankrijk. Zij stond bekend om haar opvallende en extravagante kapsels.  

Maar toch bereikte dit Pompadour kapsel het hoogtepunt van populariteit in de 50-er jaren van de vorige eeuw. Beroemde rock&roll artiesten droegen het. Elvis Presley, Johnny Cash en Buddy Holly bijvoorbeeld. De pompadour werd daarom al snel het symbool van de rebellie van de jeugd! Als je een Pompadourkapsel had, was je stoer en had je charisma. 

De tegenwoordige Pompadour blijft populair, maar wel met een moderne twist. Nu heeft de Pompadour een volumineuze bovenkant, die naar achteren is gestyled en strakke zijkanten heeft. 

# Undercut: De undercut blijft een favoriet, waarbij het haar aan de bovenkant langer wordt gelaten. De zijkanten en de achterkant worden korter geschoren of getrimd. 

Het Undercut kapsel wordt gedragen door mannen van verschillende leeftijden en achtergronden. De afgelopen jaren is dit kapsel populairder geworden. Het aantrekkelijke aan dit kapsel is de veelzijdigheid ervan. Hierdoor is het geschikt voor verschillende stijlen en smaken. 

Jongere mannen die een edgy look willen kiezen vaak voor een undercut vanwege de moderne uitstraling ervan. Ook is er goed te experimenteren met verschillende lengtes en stijlen aan de bovenkant. 

Daarnaast dragen ook mannen met een meer klassieke uitstraling de undercut. Zij willen die meer klassieke uitstraling omdat ze bijvoorbeeld zakenmensen zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *