Een nieuwe toekomst? Open zelf een barbershop!

Istanboel

Loop je al een tijdje te denken aan een andere carrière, een stap in de richting van een eigen bedrijf? En als je al werkt als barbier, wat houdt je dan tegen om die stap te wagen? Je gaat je eigen barbershop openen! Wat een spannende gedachte. Maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? Hier zijn enkele stappen die je zou kunnen overwegen. 

# Marktonderzoek: Onderzoek de vraag naar barbershops in de omgeving waar je een bedrijf zou willen starten. Identificeer je doelgroep en analyseer de concurrentie. 

# Businessplan: Stel een gedetailleerd businessplan op, inclusief de financiële projecties, je doelstellingen en ook marketingstrategieën. 

# De locatie: Kies een strategische locatie met voldoende verkeer en denk daarbij zeker ook aan de aanwezige parkeergelegenheid. Kijk of er andere bedrijven zijn die complementair kunnen zijn aan jouw barbershop. 

# Regelgeving: Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van alle vergunningen en regelgeving die nodig zijn om een barbershop te openen in de omgeving waar je keuze op is gevallen. 

De regelgeving kan variëren afhankelijk van de locatie, maar met deze aspecten dien je rekening te houden: 

  1. Vergunningen en licenties: Controleer welke vergunningen en licenties nodig zijn in jouw regio om een barbershop te openen. Denk daarbij aan bedrijfsvergunningen, gezondheidsvergunningen ivm de chemicaliën en de apparatuur die je gaat gebruiken. 
  1. Hygiënevoorschriften voor barbershops, zoals het regelmatig reinigen en desinfecteren van je apparatuur en werkoppervlakken. 
  1. Veiligheid: Zorg voor een veilige werkomgeving. 
  1. Arbeidswetgeving: Zorg dat je voldoet aan de voorwaarden mbt het aannemen en beheren van je personeel. Denk ook aan de regels van de lonen, arbeidsomstandigheden en arbeidsrechten! 

# Financiën: Bereken de kosten van het opzetten van de barbershop, inclusief de te betalen huur van het pand, de inrichting, de apparatuur, voorraad en eventuele personeelskosten. 

# De inrichting: Richt je barbershop in met comfortabele stoelen, hoogwaardige, professionele apparatuur en zorg voor aantrekkelijke decoraties. Zorg ervoor dat de decoraties die je gaat gebruiken, passen bij de sfeer die je wilt gaan creëren. 

# Personeel: Selecteer ervaren en getalenteerde barbiers die goed passen bij de ambiance en de cultuur van je barbershop. Er zijn verschillende manieren om goed barbierspersoneel te vinden. Allereerst kan je navraag doen in je eigen netwerk, of iemand goede barbiers kent of misschien zelf een getalenteerde barbier is. Persoonlijke aanbevelingen kunnen waardevol zijn. Daarnaast kan je vacatures plaatsen op online platforms zoals LinkedIn, Indeed of gespecialiseerde vacaturesites voor de kappersbranche, 

Ook kan je contact opnemen met lokale kappersscholen of opleidingsinstituten voor kappers en barbiers. 

# Marketing: Promoot je barbershop via verschillende kanalen, zoals sociale media, lokale advertenties en mond-op-mond reclame. 

# Klantenservice: Zorg ervoor dat je een uitstekende klantenservice biedt, zodat je klanten aantrekt én dat je ze kunt behouden. Luister goed naar eventuele feedback en pas waar mogelijk je diensten aan. 

# Groeiplannen: Denk na over toekomstige uitbreidingsmogelijkheden en manieren om je bedrijf te laten groeien, zoals het toevoegen van diensten of zelfs het openen van toekomstige nieuwe vestigingen. 

Het is belangrijk om zorgvuldig te plannen en voorbereid te zijn op uitdagingen. Maar houdt altijd in gedachten, dat het opzetten van een succesvolle barbershop een lonende onderneming kan zijn! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *