Uiterlijke verzorging voor mannen: Allang geen taboe meer!

haar wassen

Vandaag de dag is het doodnormaal, dat mannen hun uiterlijk verzorging én daar gewoon over kunnen praten! Mannen gebruiken steeds vaker huid- en haarverzorgingsproducten.  De moderne vrouw juicht het zelfs toe, want wie vindt een vent leuk die last heeft van bijvoorbeeld een schilferige huid. Redenen zat dus om eens aan de slag te gaan met verzorgingsproducten. En juist voor de mannen, die nog helemaal geen ervaring hebben met het gebruil van al die producten hebben we deze blog geschreven.

We willen je graag een beetje wegwijs maken in de wereld van uiterlijke verzorging. Daarom gaan we handige tips en adviezen geven over uiterlijke verzorging.

De mannenhuid heeft zelfs meer aandacht nodig dan de huid van vrouwen

Misschien niet meteen bij iedereen bekend, maar het is een feit! De redenen hiervoor zijn deze:

  • De mannenhuid is vaak veel vetter, omdat er grote hoeveelheden testosteron inzitten. Testosteron activeert de talgklieren, waardoor er sneller talg wordt aangemaakt. Daardoor wordt de huid vetter en is daardoor gevoeliger voor acne en onzuiverheden.
  • Ook transpireren mannen meer
  • Mannen hebben vaak een iets gevoeligere huid door het scheren
  • De mannenhuid is 15-20% dikker dan de vrouwenhuid

De oplossing voor al deze huidproblemen zijn natuurlijk goede verzorgingsproducten! Gezichtsverzorgingsproducten voor mannen zijn speciaal ontwikkeld om juist huidproblemen van de mannenhuid te voorkomen en te verminderen, mochten er al problemen zijn.

Ook hydrateren deze mannen producten de huid, zonder hem vettig te maken.

Welke gezichtsverzorging is ideaal voor de man?

  • Producten die uitdroging tegengaan: Zorg ervoor dat je een hydraterende dagcrème aanbrengt na het douchen.
  • Producten met SPF (Sun Protection Factor): De zon kan behoorlijk wat schade aan onze huid toebrengen! Zorg daarom dat je dagcrème een goede SPF-factor bevat. Want zonnebrandproblemen kun je beter voorkomen dan genezen!

Het beste advies dat we je kunnen geven is dat je naar een drogisterij of parfurmerie gaat en daar iemand van het personeel om goed advies vraagt. Vraag welke dagcrème en welke nachtcrème geschikt zijn voor jouw huid.  Verder zijn er nog een aantal handige adviezen:

  • Drink minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag. Vind je het lastig om koud water weg te drinken? Kook het dan en drink heet water met eventueel enkele druppels citroensap erin. Vooral in de winter is dit prima te doen!
  • Gebruik dus een goede zonnebrandcrème als je gaat zonnen. Deze crème gebruik je dan naast de dagelijkse dagcrème.
  • Zorg ervoor dat je gevarieerd eet. Verse groente, fruit en weinig koolhydraten. In een gezond weekmenu zit 2 x vis, 2 x kip of vlees en voor de rest vegetarisch. Als je helemaal geen vlees wilt eten, kan je uiteraard gaan voor vegetarische of vegan producten. Allemaal gezond!
  • Zorg ervoor dat je tijdens het eten de volgende vitamines binnenkrijgt:

Vitamine A

Vitamine B2, B5, B8

Vitamine C

Vitamine D

Gebruik een milde gezichtsreiniger en breng dan een verzorgende crème aan. Als je het kan, stop met roken en weet dat het gebruik van alcohol ook niet goed is voor je huid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *