Ook mannen vragen zich dikwijls af: Welk kapsel past bij mij?

Baardstijlen

Hoe kan je het juiste kapsel kiezen, dat goed bij jouw persoonlijkheid, gezichtsvorm en haartype past. Je wilt je op je gemak voelen bij jouw kapsel. Soms zie je een beroemdheid met een geweldig kapsel, maar het zou heel goed kunnen dat deze coupe totaal niet bij jou past! In deze blog gaan we het hebben over je gezichtsvorm en welke kapsels daarbij goed staan.

Je gezichtsvorm

Allereerst moet je gezichtsvorm bepaald worden. Dan kun je bekijken welke kapsels daar goed bij passen. Ook je haarstructuur, huidskleur, haardikte en zelfs andere gezichtskenmerken belangrijk. Ben je er dan achter welke kapsels goed bij jou zouden staan, kan je de juiste keuze maken. Zo voorkom je teleurstelling en kan je je kapper met een gerust hart de schaar in je lokken laten zetten.

Welke gezichtsvormen zijn er?

 • Een rond gezicht: Ronde gezichten kenmerken zich door een zachte kin en kaaklijn. De breedte van je gezicht zit dicht bij de lengte ervan.
 • Als je zoekt naar een kapsel dat dat de ronde vorm van je gezicht iets minder laat lijken, ga dan voor een coupe met textuur. Een korte coupe gecombineerd met wat volume zal je goed staan. Denk daarbij aan een sidecut. Heb je toch liever lang haar? Dan zou je kunnen kiezen voor een strak knotje, de ‘man bun’. Ook passen opgeschoren zijkanten daar mooi bij!
 • Het vierkante gezicht: Dit zijn gezichten met een sterke kaaklijn, opvallende jukbeenderen en strakke gezichtslijnen. Een vierkant gezicht is niet overduidelijk lang of rond.
 • Bij een vierkante gezichtvorm staat ieder kapsel goed. Ga voor een korte coupe met opgeschoren zijkanten. Ook een pompadour voor bezitters van dik haar, de slick back bij dunner haar of een high-top fade als je kroezend haar
 • Diamantvormig gezicht: Hierbij is het voorhoofd smaller dan de jukbeenderen en heb je een vrij puntige kin. Vrij uniek bij mannen.

Een messy kapsel staat hierbij goed. Beter geen opgeschoren zijkanten kiezen!

 • Ovale gezichten: Meestal zijn dit vrij lange gezichtsvormen. Kapsels met een zijscheiding gaan goed bij deze gezichtsvorm.
 • Hartvormige gezichten: Ook deze vorm komt minder vaak voor bij mannen. Kies een kapsel waarbij je een baard combineert met meer volume bovenop het hoofd. Een pompadour of een fringe-up staan je goed. Ook een langhaar kapsel zal mooi zijn. Als je je lange haar in een man bun wilt dragen, ga dan voor een warrige look.

Haartypes

Ook rekening houden met je haartype is essentieel!

 • Weinig haar/Fijn haar: Kies voor meer volume. Een buzz cut is een goede keuze.
 • Dik haar: Korte en opgeschoren kapsels zijn prima.
 • Veel textuur: Ga voor een buzz cut met een fade of met een geschoren scheiding.
 • Golvend haar: Kies de beachlook met halflang haar of geschoren zijkanten voor een gestylde look.

Styling

Als je het geen probleem vindt, om iedere ochtend je haar te stylen…dan maakt het niet uit welk kapsel je kiest. Geen tijd? Ga dan voor een natuurlijke look.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *