Net een huis gekocht? Hoe vind je een betrouwbare elektricien?

Mannenkapsels anno 2021, wat kan je zelf thuis doen

Net een huis gekocht? Hoe vind je een betrouwbare elektricien?

Misschien ben je net een verbouwing in huis aan het plannen.  Als je zelf niet voldoende kennis van elektra hebt, kan je beter een vakman inschakelen! Blijf er vanaf en ga op zoek naar een goede elektricien. Elektra is gewoon te gevaarlijk om er zomaar een beetje mee aan te rommelen. Je voorkomt met goed aangelegde elektra brand en nare ongelukken. In deze blog lees je over de mogelijkheden, de kosten en andere aandachtspunten in jouw keuze voor een vakman.

Een echte vakman kan veel belangrijke klussen voor je doen in je huis. Van het aanleggen van een totaal nieuwe elektriciteits systeem tot het verplaatsen van stopcontacten. We komen hier zo dadelijk nog op terug, om te laten zien waar je een elektricien voor kunt inhuren.

Er zijn diverse websites waar je naar een elektricien kunt zoeken, zoals bijvoorbeeld ElektricienWijzer.nl

Op deze website vind je de elektriciens, hun tarieven(uurloon) en daarnaast kun je kijken wie wanneer beschikbaar is.

Lokale bedrijven zijn aan te bevelen, omdat je zo natuurlijk op de voorrijkosten kunt besparen.                                                                                                                                                                                                                                                                    Maar ook als je een spoedklus hebt, kan een lokale elektricien waarschijnlijk sneller bij je zij

De kosten van een elektricien

Elektriciens werken aan alles wat met stroom te maken heeft. Het meest voorkomende werk voor hen is het aanleggen van elektriciteitssystemen,  verlichting aanleggen, stopcontacten plaatsen en natuurlijk werkzaamheden aan meterkasten. Voor zulk werk vragen ze gemiddeld tussen de € 45 en de € 75 per uur. De prijs is afhankelijk van de ervaring van de vakman. Beginners vragen vaak minder dan een ervaren elektricien, maar de prijs is niet het enige waar je naar moet kijken! Voor vakmanschap betaal je meer. We adviseren om duidelijke werk- en tijdafspraken te maken, en zeker ook wat betreft de prijs.

 Wat kan de elektricien voor je doen?

Elektriciens zijn best breed inzetbaar, ze kunnen de elektriciteitssystemen in je huis checken, onderhouden en vernieuwen, of aanpassingen verrichten. Maar ook deze werkzaamheden behoren tot het vakgebied van een goede elektricien:

 • Storingen opsporen en repareren
 • De aardlekschakelaar repareren
 • Extra stopcontacten aanleggen
 • Elektrische kachels plaatsen
 • Elektrische radiatoren
 • Zekeringen in de meterkast vervangen
 • Noodverlichting plaatsen
 • Buiten-en tuinverlichting veilig aanleggen

Voor een geheel nieuwe installatie in een nieuwbouwwoning mag je rekenen op minstens € 3500-€4500. Afhankelijk van hoe groot je huis is.

Nog enkele tips:

 • Laat je het werk door een echte vakman doen, dan loop je geen risico op problemen en gevaarlijke situaties. Ook kun je dan een garantie afspreken voor de geleverde werkzaamheden.
 • Let op de vraagprijs van de elektricien. Een te goedkope prijs is vaak een duurkoop. Het kan dat dit geen vakman is (iemand zonder diploma’s).
 • Een erkende vakman is een elektricien die lid is van de vakbond UNETO-VNI. Alleen betrouwbare vakmensen zijn hier lid van en ze worden streng gecontroleerd.
 • Lees de recensies op de website en kijk wat anderen bij dit bedrijf ervaren hebben.

We wensen je veel succes met je verbouwing toe en daarna veel woonplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *