Het pompadour kapsel

haar trend

Het pompadour kapsel

De pompadour is eigenlijk al vele jaren een trendy kapsel. Super populair en voor velen favoriet! Jullie weten vast wel waar we het over hebben, een kapsel met korte zijkanten en een grote kuif gefixeerd met pommade of wax. We zien de pompadour telkens weer in het modebeeld verschijnen, welk jaargetijde het ook is. Zelfs als we terugkijken naar de 50-er en de 60-er jaren van de vorige eeuw, was de rock & roll kuif al te zien en erg populair onder de toenmalige jeugd. Denk maar eens aan de grote vetkuif van the king of  rock & roll: Elvis Presley.

Wat is de pompadour?

Wat het meest opvalt aan een pompadour kapsel, is de grote kuif. Hij wordt schuin of naar achteren gekamd. De zijkanten van dit kapsel zijn kort, waardoor de grote kuif mooier tot zijn recht komt. De pompadour kuif is bijna altijd groter en ronder dan de gewone kuif. De één kiest voor een zichtbare scheiding in het haar, de ander heeft liever geen scheiding. Dat is gewoon je eigen persoonlijke smaak. De pompadour blijft een pompadour, met of zonder scheiding.

Het belangrijkste is, dat de juiste producten zoals wax, haarpasta of pommade gebruikt worden, om de pompadour in model te houden. Ook is het succes van de pompadour afhankelijk van een goed uitgevoerde knipbeurt.

De moderne pompadour

De moderne pompadour heeft kort opgeschoren zijkanten, die deels of helemaal opgeschoren zijn. Bij de oudere pompadours waren de zijkanten van het haar niet weggeschoren.

Easy switch

Heb je een pompadour kapsel, dan is het super eenvoudig om te switchen van kapsel. Voor een avondje stappen draag je je pompadour wat losser en stoerder. Voor een belangrijke zakelijke meeting of sollicitatie kies je een wat strakkere variant. Je kunt dus lekker variëren met dit kapsel!

Hoe wordt de pompadour gemaakt?

Allereerst kies je voor jezelf of je een lange of een kortere variant van het pompadour kapsel wilt. Dan bekijk je of je opgeschoren zijkanten wilt of juist niet. Laat de barbier eerst bekijken of je haar lang genoeg is voor een pompadour. Goed advies is goud waard.

Als je haar de juiste lengte heeft en goed geknipt en geschoren is, breng je het stylingproduct van je keuze aan.

Je kunt kiezen uit haarpasta, een pommade of een wax. Breng het aan op je vochtige haar. De vochtigheid van je haar wordt bepaald door het product dat je gaat gebruiken. Kam nu je haar in model. Begin met het kammen en modelleren van de kuif en kam daarna de zijkanten.

Volume in je kuif

Krijg je het niet voor elkaar om voldoende volume in je kuif te krijgen? Je hebt tenslotte gekozen voor een pompadour, omdat je juist dat volume zo gaaf vindt. De oplossing is eenvoudig: gebruik een föhn. Met de föhn creëer je het gewenste volume in je haar. Breng wel eerst een hitte beschermend haarverzorgings product aan, zodat je haar niet beschadigd door de hitte van de föhn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *