Goede tips voor de bezitters van krullend haar

haarverzorging

Heb jij ook een bos met prachtige krullen? Ernaar kijken doen de meeste mensen met plezier, maar voor de bezitter is het onderhoud ervan vaak wat lastiger. Krullen hebben er namelijk een handje van om lekker hun eigen gang te gaan! Maar met de volgende tips krijg jij ze ook onder controle en zul je ze in topvorm krijgen. Hoe je dat moet doen? Lees dan gauw verder.

Ga regelmatig naar de kapper

Misschien denk je wel, dat je met jouw krullen niet regelmatig naar de kapper moet gaan. Maar niets is minder waar, want juist krullen zakken al gauw in en raken dan uit model. Door ze regelmatig te laten bijknippen voorkom je dat. Krijg je droge of gespleten haarpunten, die niet bijgehouden worden, dan ziet jouw krullenbos er al gauw dof en onverzorgd uit.

Laat je haar daarom iedere 6-8 weken eventjes bijpunten om een dorre, droge krullenbol te vermijden.

Hoe vaak moet je je krullen wassen met shampoo?

Mooi haar is ook afhankelijk van de zorg die je zelf aan je haar besteedt. Je hoeft je haren echt niet vaker dan twee keer in de week te wassen met shampoo. Zelfs als je op de fles leest dat deze shampoo zo verzorgend en goed is voor je haar! Krullend haar is sowieso al van zichzelf droog haar, dus dan wil je het niet nog droger maken met teveel shampoogebruik. Heb je nou toch wat vettig haar? Dan zou je tussen twee wasbeurten in een droogshampoo kunnen gebruiken.

Verzorgingsproducten voor krullend haar

Zowel bij je kapper of je barbier en ook in de drogisterij ( en natuurlijk online), vind je genoeg producten voor mensen met krulhaar. Deze speciaal voor krullende haren ontwikkelde producten geven je haar een flinke boost. Het gaat er veel levendiger uitzien, het gaat mooi glanzen en  het haar wordt er goed door gehydrateerd. Geen overbodige luxe, dus! Zelf vinden we dat je de beste producten bij je kapper kunt kopen. Er zitten minder of helemaal geen schadelijke stoffen in deze shampoo’s en andere haarverzorgingsproducten. Misschien kosten ze wel iets meer dan de spullen die je goedkoper bij een drogist kunt aanschaffen. Maar je hebt er ook veel minder van nodig. Dus kun je tot de conclusie komen, dat de professionele producten van je kapper meestal voordeliger zijn op de lange termijn!

Gebruik liever geen hittetools

Natuurlijk is het zo, dat veel mensen vaak ontevreden zijn met hun eigen haar.  Wie krullen heeft wil steil haar en andersom. Maar goed, om een lang verhaal kort te maken: Probeer gewoon blij te zijn met je eigen haar. Want hoe minder je een krultang of een styltang gebruikt, hoe liever je voor je haar bent.

Wil je toch graag je haren stylen? Wees dan voorzichtig en zet de tool niet op de heetste stand. Gebruik ook hittebeschermende producten om je krullenbos te beschermen. Wij vinden het verstandiger om je haar aan de lucht te laten drogen.

Conclusie: Gebruik goede producten, weinig hittetools en was je haar niet te vaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *