Een autovakantie plannen; Wat moet er allemaal geregeld worden?

Een autovakantie plannen; Wat moet er allemaal geregeld worden?

Jullie hebben besloten dat je een autovakantie wilt gaan doen. Hartstikke leuk en ook best wel even een dingetje. Want er zal een hoop geregeld moeten worden! Hoe beter je alles regelt, des te fijner je vakantie probleemloos zal verlopen. Een autovakantie is echt heerlijk, want je hebt zo de vrijheid om je reis-uren zelf te beslissen. Je bent niet afhankelijk van anderen. En na een jaar van hard werken is die vrijheid natuurlijk geweldig.

Alles netjes regelen

Het maken van nuttige checklist is geen overbodige luxe! Je regelt zo voor jezelf en je reisgenoten een fijne en veilige vakantie. Waar moet je aan denken?

  • Een reisverzekering afsluiten

Vanzelfsprekend heb je al een autoverzekering, maar je doet er goed aan om de voorwaarden van die verzekering van te voren te checken. Wat staat er in de polis? Hoe gaat dat met schade rijden buiten Europa of Nederland? Wat voor pechhulp is er beschikbaar met je huidige verzekering? Je zou, in plaats van een standaard WA verzekering ook kunnen besluiten om een beperkt Casco of zelfs een Allrisk verzekering te nemen. Zo ben je verzekerd van de juiste hulp, mocht er iets gebeuren.

  • Koop de nodige veiligheidsproducten

Er zijn heel wat landen waar veiligheidsproducten volgens de wet verplicht zijn. Die moeten dan ook echt in je auto liggen. Er zijn ook controles waar dat gecheckt wordt. Het gaat hierbij om:

  • Een EHBO-kit
  • Een gevarendriehoek
  • Veiligheidshesjes (één per persoon)

Mocht je met pech komen te staan of als er een ongeluk is gebeurd en je wordt hierop gecontroleerd; bij afwezigheid van deze spullen kan je een flinke boete krijgen!

Laat je auto vooraf nakijken

Je vakantie kan al snel in het water vallen en verpest zijn, als je ergens in the middle of nowhere stil komt te staan met pech. Of het nou in de rimboe is, of op een verlaten zandweggetje: daar zit niemand op te wachten!

Pechhulp buiten Nederland kan én best lastig aan te komen zijn, het zal hoogstwaarschijnlijk ook nog eens een aardige hap uit je vakantie-budget pakken. Laten we het maar niet over de stress hebben, die daarbij komt kijken. Laat dus je vakantie en de goede sfeer niet bedervergeet daarbij niet de banden te controleren en ook of de airconditioning werkt en voldoende gas heeft. Dat is zeker belangrijk als je naar warme landen reist.

Papieren in orde?

Controleer of jullie paspoorten nog geldig zijn. Met een verlopen paspoort kan je in het buitenland problemen krijgen bij de grens en het inchecken bij hotels.

Vaccinaties en visa

Ja, de twee v’s. Kijk nauwkeurig of er een inreisvisum nodig is op je bestemming. Daarnaast kan je beter controleren of en verplichte vaccinaties zijn. Je kunt deze informatie vinden op Nederland Wereldwijd.nl.

Soms is een medicijnenpaspoort handig om bij je te hebben.

Tot slot:

Heb je al een huisdierenoppas geregeld? En wie gaat er voor je planten en de post zorgdragen?

In ieder geval; Alvast een fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *