Dunner wordend haar bij mannen, wat kan je eraan doen?

bad hair day

Zeker als mannen een dagje ouder worden, is het verlies van haar vaak een feit. Er zijn natuurlijk mannen, die dat niet stoort; ze pakken de tondeuse en scheren alles weg. Kale mannen zijn tegenwoordig overal in het straatbeeld te zien. De toverpil die je kan innemen en waarmee je de volgende ochtend met een hoofd vol haar wakker wordt, bestaat helaas niet!

De oorzaak

Het is echt waar: haaruitval kán komen door stress. Maar ook koorts, een operatie, een bevalling of medicijngebruik kunnen de oorzaak zijn. Uiteraard kan een erfelijke reden ook de veroorzaker van haarverlies zijn.

Daarnaast kan Anorexia Nervosa ook een reden zijn voor haaruitval.

Helpen middeltjes er tegen?

We zullen je maar gelijk uit de droom helpen; etenswijzes, vitaminepillen, lotions, crèmes en shampoos tegen kaalheid helpen echt niet. Ze bezorgen de bedenkers ervan wel veel geld, maar de kaalheid blijft, helaas.

  • Verlies je meer dan 120 haren per dag, dan heb je echt veel haaruitval
  • Al na een paar maanden zul je bemerken dat je haardos dunner begint te worden
  • Een eventuele behandeling is volledig afhankelijk van de oorzaak van de haaruitval
  • Zorg in ieder geval, dat je je hoofd tegen de zon beschermt met een hoed of pet

Alle mensen verliezen dagelijks 50-120 haren per dag. Dit lijkt misschien wel veel, maar kaal worden we er niet van. Dat komt omdat er steeds weer nieuwe haren groeien.

In het geval dat je meer dan 120 haren per dag verliest, spreken we dus van veel haaruitval oftewel : Alopecia Diffusa. Deze vorm van haarverlies komt bij zowel mannen als vrouwen voor.

Wat merk je dan?

Wat je bemerkt, is dat er ’s ochtends veel haar op je kussen ligt. Of je bemerkt dat er zich veel haren bij het douchputje bevinden.

Er ontstaan dus geen klae plekken, maar je haardos wordt telkens dunner.

Heel zelden verliezen mensen al hun lichaamshaar. Dus niet alleen hoofdhaar. We hebben het dan niet over mensen die chemotherapie ondergaan hebben. Want bij hun groeit het haar weer terug na de behandeling.

Adviezen

Er is heel wat op de markt te koop, allerlei middeltjes tegen haaruitval. Producenten van lotions, crèmes, shampoos(vooral die met cafeïne) beweren allemaal dat ze de oplossing bieden. De werking van deze middelen is echter nooit bewezen. De wens is de vader van de gedachte, nietwaar? Ook met een andere etenswijze zoals gezond eten of het innemen van vitaminepillen zijn geen bewijzen gevonden dat dit tegen kaalheid of haaruitval helpt. Geldklopperij, helaas.

Een gezonde leefstijl

Middels een gezonde leefstijl, beweging en gezond eten, kan je wel stress beter aan. Je zit dan gewoon beter in je vel. Eet groene groente zoals broccoli, andijvie, doperwtjes en courgette. Eet ook dagelijks noten, gedroogd fruit en peulvruchten. Zo voorkom je een ijzertekort in je lichaam.

Je zou een haartransplantatie of een haarwerkje kunnen overwegen, als je haarverlies je serieus stoort. Hierover is genoeg informatie te vinden op het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *