Bonte kleuren mannenhaar….dé trend van 2022!

Het kan en het is supertrendy. Felgekleurde mannenhaar en geen kleur is te wild of te gek! Vooral de jongeren maken gretig gebruik van deze hype. We zien het ook steeds vaker in het straatbeeld voorbijkomen. Denk aan kanariegele haren, regenboogkleuren, paars, roze  of felblauw. De producenten van haarverven hebben er handig op ingespeeld. Ze produceren wat de klant wil. Ze zien dat de jongelui ervan genieten als ze naar buiten gaan met een felgekleurd kapsel en dat de mensen ze zelfs nastaren! Dit is dus niet meer het verdoezelen van grijs haar met een natuurtint, maar het knallen met vrolijke kleuren.

Back to the 80’s en 90’s

Alhoewel de haarverf-fabrikanten twintig, dertig jaar geleden nog niet zulke geode producten hadden als vandaag de dag, was het toe nook al superhip! We zagen wel eens iemand met blauw of oranje haar, soms tomatenrood. Maar de kleuren liepen toen al snel terug en vervaagden dus redelijk snel.

Nu zien we dat niet alleen de haarmode van toen weer terug begint te komen. Ook de muzien en de mode gaat steeds meer in die richting. Kijk maar eens naar bijvoorbeeld MTV. Dan zul je regelmatig mannen met gekleurd haar zien optreden. Ook in social media valt deze trend steeds meer op.

Wil je zelf thuis je haar kleuren?

Vrouwen doen het zelf verven hun haar al sinds de oertijd. Alhoewel ze dat toen deden met natuurproducten zoals henna of met groentes die kleur afgeven, doen ze het vandaag de dag met modernere producten. En waarom zouden de moderne mannen van tegenwoordig ook niet zelf kunnen! Je leert het snel genoeg, als je maar exact de instructies in de gebruiksaanwijzing opvolgt. Het is geen rocketscience!

De regels zijn als volgt:

  • Maak je haar niet te donker. Dat staat erg onnatuurlijk en vaak zie je er dan erg ongezond uit.
  • Gebruik het liefst meerdere kleuren. Want je eigen natuurlijke haarkleur is ook niet één egale kleur. Als je toch je haren verft met één kleur, ziet het er erg ‘geverfd’ uit. Gebruik tijdens het verven van je herenharen de donkere kleur over je hele kapsel behalve in de punten van je haar. Daar in de punten breng je dan de lichtere kleur aan.
  • Ga je blonderen? Sla dan af en toe stukjes over. Dat staat veel natuurlijker.
  • Als je haar al geverfd is, wees dan op je hoede! De kleur kan dan namelijk heel anders uitpakken dan je verwacht had! Vraag dan de kapper of je barbier om advies.
  • Wil je een felle kleur zoals roze, rood, blauw of groen? Dan zul je toch echt eerst je haar moet ontkleuren. Anders pakt de felle kleur niet genoeg en zul je niet het gewenste resultaat bereiken.
  • Ontkleuren kan je beter bij de kapper doen, want zij weten precies wat ze doen. Zo voorkom je een hoop ellende.
  • Gebruik, na het kleuren van je lokken, een shampoo voor gekleurd haar. Zo behoud je de kleur langer.

Succes en geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *