Lange herenkapsels: Op zoek naar inspiratie?

Lange herenkapsels

Heb je besloten dat je de stap gaat wagen en die lastige groeiperiode naar langer haar gaat starten? Of twijfel je nog omdat je niet zeker weet of langer haar überhaupt bij je past? In deze blog gaan we professionele tips voor de verzorging van lange lokken bekijken. Ook kan je lezen hoe je die groeiperiode zo aangenaam mogelijk kunt maken.

Lange lokken geven een meer volwassen uitstraling

Lang haar valt wel meer op en het geeft een man een mooie, zelfverzekerde en volwassen uitstraling, zeker als je al grijze haren hebt! Er zijn uiteraard verschillende mogelijkheden qua stijl en er zitten verschillende voordelen aan lang(er) haar stijlen.

Handig om te weten

Vooral voor de mannen met vierkante, driehoekige en hartvormige gezichtstypes werkt een lang haar stijl erg goed. 

Grappig is, dat leeftijd hier geen verschil maakt. Lang haar staat goed bij mannen van alle leeftijden. 

Haar groeit ongeveer 1,5 cm per maand, dus om je haar op schouderlengte te krijgen zul je ongeveer een jaar nodig hebben. Dit noemen we dan langer haar. Voor echt lang haar kom je ongeveer aan een lengte van 20 cm.

Lang haar kan in principe voor iedere haarstijl. 

De overgangsperiode

In de overgangsperiode kun je je lokken niet echt stijlen zoals je dat zou willen. De eerste maanden zijn vooral lastig. Je haar groeit nu ook langer rondom de oren. Hier is helaas weinig aan te doen.

De groeirichting

We adviseren je om je haar te stijlen op een manier die goed aansluit bij de groeirichting en het haartype van je haar. 

De verzorging

Verzorg je haar extra goed. Nu het langer gaat worden, heb je een goede shampoo en conditioner nodig. De haarwortels moeten nu harder werken om alle voedingsstoffen tot in de haarpunten te krijgen.

Shampoo reinigt het haar van vuil en vet. Conditioner geeft je haar de benodigde voedingsstoffen en glans.

Voor korte kapsels gebruik je gel, pommade en wax om je kapsel in model te brengen. 

Voor lang haar raden we je styling mousse, serum of een light hold conditioner aan. Deze producten voorkomen verzwaring van het haar, waardoor het niet onbedoeld omlaag blijft vallen. 

Laat het wel af en toe bijknippen, om zo gespleten haarpunten te voorkomen. Maar laat er niet meer dan 1 cm per drie maanden afhalen, anders kom je niet op die gewenste lengte!

Haarband : een absolute must!

Totdat je haar langer is geworden, kan je last hebben van haar dat steeds voor je ogen valt. Houd daarom just in case een haarband om je pols bij je.  

Tot slot

Voor mannen die krullend haar hebben, zou een stijltang handig kunnen zijn als ze effe geen krullen willen. Een goede kwaliteit stijltang maakt van jouw krullenbos mooie steile lokken.

Goedkope stijltangen kunnen schade aan je haar toebrengen, vaak omdat de hitte niet instelbaar is en ze daarom veel te heet worden. Gebruik wel een hittebeschermer voor het stylen!

Een aanrader is:

  • De Remington S 8598. Kost 45,48 (Media Markt)