Mannen, welk kapsel past bij jou?

kapsel

Het bepalen welk kapsel goed bij jou staat, kan best wel een lastige keuze zijn. Hoe besluit je wat bij jou past? Je wilt je op je gemak voelen met je uiterlijk. Zie je ergens online een supergaaf kapsel dat geweldig staat bij die persoon op de foto, dan wil dat nog niet zeggen dat het ook goed bij jou staat.  We gaan het er in deze blog over hebben, zodat jij kan bepalen welk kapsel voor jou het meest geschikt is.

Je gaat naar de barbier of de kapper en…

De eerste vraag die je meestal kunt verwachten is: “Hoe wil jij je haar vandaag geknipt hebben?”. Wat natuurlijk ook logisch is, want de kapper kan niet zomaar zijn eigen zin gaan knippen op jouw hoofd!

Nou zou je die vraag als vervelend kunnen ervaren! Zeker als je nog geen gameplan hebt, waarin je jouw wensen duidelijk voor jezelf hebt bepaald. Je zou je kapper natuurlijk ook om advies kunnen vragen en dat zal meestal goed uitpakken.

Belangrijk is, dat een perfect kapsel je uitstraling positief kan veranderen. Iedereen kent wel iemand die, na een bezoek aan de kapper, er ineens veel beter uitzag. De kapper ( of hijzelf) heeft hier een goede keus gemaakt.

Zo’n goede kapselkeus heeft overigens niets te maken met een lucky shot! Doe gewoon een beetje onderzoek en vergroot zo je kansen om een haarstijl uit te zoeken die echt bij jou persoonlijk past.

  • Welk gezichtstype heb ik?
  • Ovaal gezicht: Bijna alle haar-en baardstijlen gaan hier prima bij! Denk aan de Buzz Cut, Korte Kuif, Korte Ceasar of French Crop. Maar ook de Pompadour, Slick Back en welke scheiding dan ook…het is allemaal prima!
  • Vierkant gezicht: Vierkant wordt gezien als het meest mannelijke gezicht. Bij de vierkante gezichtsvorm gaan de volgende kapsels prima: Net als bij de ovale vorm kunnen ook hier  een gemillimeterde Buzz Cut, Korte Kuif, Pompadour, Slick Back en de Korte Ceasar Cut altijd.
  • Rechthoekig of langwerpig gezicht: Hierbij iets minder keus, want bij deze gezichtsvorm staan de Korte Kuif, de Slick Back en een Klassieke Scheding het mooist.
  • Driehoekig gezicht: Bij de driehoekige vorm gaan de volgende looks het best: Korte Kuif, French Crop, Ceasar Cut, Korte Fringe, Slick Back en de scheiding.
  • Rond gezicht: Bij een ronde gezichtsvorm raden we de Pompadour aan, een Hi-top en de langhaar stijlen. 
  • Diamantvormig gezicht: Voor diegenen met een diamantvormig gezicht vinden we de Fringe, de French Crop of de Ceasar Cut het mooist.
  • Hartvormig gezicht: Goed passend bij een hartvormig gezicht zijn de Fringe, een Warrige Kuif en een Scheiding.

Zoals je ziet, zijn we allemaal net een beetje anders, maar een ervaren kapper zal jou precies adviseren wat mooi bij jou staat.

Jouw kapper geeft advies

Je zou ook een aantal foto’s mee kunnen brengen, als je naar je barbier gaat. Dan heeft hij wel een idee welke richting jij op wilt. Een goede barbier kijkt naar jouw gezichtsvorm, je haartype en de actuele haarmode. Succes met je keuze!