Met een coole outfit ben je geen misfit!

coole outfit

Tegenwoordig kan in principe iedere style. Je mag je eigen look bepalen, want er is zoveel keus in schoenenwinkels en kledingzaken. Ook je kapsel en wel of geen baard; het kan en het mag allemaal! Maar sommige trends zijn hotter en meer gedragen dan andere. Witte sokken en witte schoenen zijn weer hip en gaan weer als warme broodjes over de toonbank. Zeker in de zomertijd!

Draag je graag witte sneakers?

Tja, en waarom ook niet? Wit is zo’n gemakkelijke kleur en het past bij praktisch iedere outfit. Of je nou een nette pantalon draagt of een oude, gescheurde jeans: witte schoenen staan er cool bij. Helaas is het wel zo, dat die witte schoenen snel vies worden en gemakkelijk vuil laten zien. Ben jij ook zo iemand die moeilijk alles wit kan houden? Met schoenen is dat ook nog eens lastiger. Herken je dit ook? We geven je een paar handige tips om jouw witte sneakers schoon te maken, zodat je ze witter dan wit kunt houden.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk bespaar je jezelf veel gepoets van die witte schoenen, door ze in te sprayen met een spray die vuilafstotend is. Ga wel voor een spray die geschikt is voor het materiaal waarvan je schoenen gemaakt zijn. Er zijn sprays voor suede schoenen, voor leren schoenen enz.

Je zult wel regelmatig moeten blijven sprayen om dat vuilwerende laagje te behouden op je schoenen.

Schoonmaken van je schoenen

Je kunt je witte sneakers regelmatig schoonmaken met een vochtig doekje. Gewoon met water en niet met aggressieve schoonmaakmiddelen. Maak het doekje vooral niet te nat! Als je dat geregeld doet zul je je sneakers langer mooi houden.

In de wasmachine

Als je schoenen echt zo erg vies zijn geworden en is het niet meer schoon te krijgen met een vochtig doekje? Dan doe je ze gewoon in kussensloop en dat bindt je stevig dicht. Was ze dan in de wasmachine en vergeet het wasmiddel niet. Stel de machine in op maximaal 30 graden, anders zoudenze kunnen vervormen en zo krom als een banaan worden. Daar heeft niemand zin in!

Laat ze na het wassen gewoon aan de veters hangen aan een hangertje binnen of bij droog weer aan de waslijn, totdat ze van binnen en buiten weer droog zijn.

Tot slot: Er bestaat tegenwoordig schoensmeer voor witte schoenen!

Dit was voor ons wel een nieuwtje, wij hadden hier nog nooit van gehoord! Nieuwe ontdekking dus en echt een uitkomst. Het is een vloeibare substantie en het wordt verkocht in een tube met een sponsje. Je smeert je sneakers en mee in en je moet het even laten inwerken. Je schoenen zien hierna weer helemaal toppie uit. 

Weetje: De Hema verkoopt deze Schoenverzorging Ultra Wit (75 ml) . Hij is geschikt voor witte schoenen van leer, textiel en gemengde materialen. Hij kost slechts € 4,00! 

Verder is er ook Collonil wit dekkende schoenpoets. Te koop bij ShoeSupply voor € 4,99. Hierbij is een borsteltje nodig.