Nat scheren

Nat scheren

We gaan je, in samenwerking met onze barbiers, topadviezen geven over het nat scheren. Ze hebben ons praktische tips gegeven en handige technieken. Zodat jij thuis ook een perfect resultaat krijgt, net als bij de barbier in de stoel.

Het verschil tussen traditioneel scheren en nat scheren

Traditioneel scheren is ook een manier van nat scheren, maar hier wordt het op de klassieke manier gedaan. Traditioneel wordt er met een double-edge scheermes of een open scheermes geschoren, met gebruik van scheerzeep en een scheerkwast.

Nat scheren vandaag de dag gebeurt anders; Er worden nieuwere producten gebruikt, zoals pre-shave oil, scheergel en scheerschuim.

Nat scheren

Waarom willen mannen nat scheren? Omdat het prettig is. Een warme handdoek, het masserende effect van de scheerkwast, het superscherpe scheermes en vervolgens de verzorgende olie. Gewoon even een relaxed ik-momentje.

Wat heb je nodig voor een traditionele scheerbeurt:

  • Scheerzeep
  • Scheerkwast
  • Een open- of een double-edge scheermes
  • After shave
  • Aluinstift tegen wondjes

Nat scheren stapsgewijs

Ervan uitgaande dat je alle benodigdheden in huis hebt, gaan we je uitleggen wat je kunt doen om de ultieme scheerbeurt voor elkaar te krijgen.

1# De beste tijd om jezelf te scheren is ’s ochtends

Het scheren in de ochtend heeft als eerste voordeel, dat je tegen het einde van je dag al een stoppelbaardje hebt, de 5 o’clock shadow. En daarmee kan je overal voor de dag komen.

2# Warm water voor een soepele huid en om de poriën te openen

Maak je je huid soepeler met een verwarmde scheerhanddoek, dan is de kans op huidirritaties minder.

3# Pre-Shave olie

De olie brengt een dun laagje aan op de gezichtsbeharing, waardoor deze minder scheerschuim opneemt. Zo blijft het scheerschuim beter schuimen en kan het scheermes de haartjes beter snijden.

4# Kijk naar de natuurlijke groeirichting van de haartjes

Kijk in welke richting de haartjes groeien en breng dan de scheerschuim met de scheerkwast aan. Door met de richting mee te scheren voorkom je huidirritaties.

5# Gebruik van scheerschuim-, zeep- of gel.

Breng scheerzeep aan op de plek waar je wilt scheren. Maak de scheerkwast nat, en zwaai er het meeste water uit. Neem scheerzeep op met de kwast en masseer het schuim rijkelijk op je gezicht. Laat het schuim even inwerken zodat het scheermes in beter contact komt met de baardharen.

6# Scheer in rustige bewegingen

Scheer rustig telkens in één baan met de natuurlijke haargroeirichting mee. Hou met de ene hand de huid strak en scheer met de andere hand.

7# Spoelen met koud water

Sluit de poriën na het scheren door je gezicht met koud water te spoelen. Dep je huid droog met een koude handdoek, en ga vooral niet je gezicht droogwrijven!

8# Nazorg

Al dat scheren, drogen en aftershave heeft effect op de huid. Om je huid dan ook de kans te geven om weer te herstellen, gebruik je een balsem of een After Shave die geen alcohol bevat.

Heb je jezelf per ongeluk toch gesneden? Gebruik dan een aluinstift omdat dat bloedstelpend werkt.

Enjoy!