Vakantie naar Istanboel? Dan ga je toch ook daar naar de barbier!

Istanboel

Zeker ook bij de Nederlanders is Turkije een vakantieland, waar we graag vakantie vieren. Helaas is het op dit moment in het zuiden (tijdelijk) niet zo’n handig idee om daar heen te gaan, vanwege de vreselijke branden die daar woeden. Maar dat zal hopelijk binnenkort allemaal verleden tijd zijn! Je kunt er een culturele vakantie van maken, of een strandvakantie. In ieder geval ben je verzekerd van mooi weer, heerlijk eten en gastvrije locals. En die gastvrijheid vind je zowel in de grote steden als in de kleinere plaatsen.

Istanboel, topstad

In Istanboel vind je natuurlijk legio uitgaansmogelijkheden, maar ook veel historie. Je kan er paleizen van de voormalige sultans bezoeken, waar je als toerist ook in klederdracht gefotografeerd kunt worden als sultan of sultana. Verder vind je er legio exotische bazaars en markten. In dat gedeelte van Istanboel vind je talloze kleine restaurantjes, waar heerlijk gegeten kan worden!

Maar ook kan je daar naar een echt Turks Bad. Dat is een unieke ervaring waar mannen en vrouwen apart van elkaar een Turks Bad ervaring kunnen beleven.  Eerst krijg je daar bij aankomst een hamamdoek. Dit is een dunnere handdoek. Dan ga je naar het Turkse bad of naar de sauna. Hierna komt een medewerker van het Turkse bad en die geeft je eerst een totale lichaamsscrub en dan een massage. Zeker de moeite waard! 

Verder kan je daar leuke boottrips maken op de Bosphorus. Dit is een zeearm die dwars door het Europese en het Aziatische deel van de stad loopt. Turkije ligt namelijk gedeeltelijk in Azië en gedeeltelijk in Europa. Super interessante stad!  Leuk om te vermelden is, dat je door een brug over de Bosphorus over te steken, van Azië naar Europa gaat en vice versa.

Langs de oever van de Bosphorus bevinden zich talloze restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. De Turkse keuken is rijk aan kruiden en interessante ingrediënten. Je vindt daar visresteurantjes en vele andere eetgelegenheden. Eten aan het water, super sfeervol en zeker de moeite waard!

Inspiratie opdoen van de Turkse barbiers

Oorspronkelijk gebruikten de Turkse barbiers natuurlijk geen elektrische apparatuur. Het haar van de klant werd weggebrand (op een veilige manier voor de klant), en na het wegbranden van het haar weggesneden. Iedere klant ging keurig verzorgd weer de deur uit. 

Vandaag de dag wordt bij veel Turkse barbiers nog steeds diezelfde methode toegepast! Ook epileren de Turkse barbiers ongewenste beharing op het gezicht met de touwtjes-methode en worden de wenkbrauwen netjes in model gebracht.

Wel gebruiken de moderne Turkse barbiers elektrische apparatuur om op te scheren. Ook zijn ze erg goed in het creëren van tribals en andere figuurtjes in het haar van hun klanten. Om dat perfect te kunnen doen is zeker een vaste hand nodig.

Turkse barbiers zorgen uiteraard ook voor de baarden en snorren van hun klanten. Genoeg inspiratie daar om zelf ook het idee op te vatten om terug in Nederland een barbiersopleiding te gaan volgen!  Bijvoorbeeld bij Hair Barber Academy in Utrecht.