Tattoo nazorg: Belangrijk!

Tattoo nazorg

Gefeliciteerd! Je tattoo is geplaatst en je bent er superblij mee. Maar een goede nazorg is erg belangrijk. Hou dus rekening met een aantal punten, zodat de kans op een succesvolle genezing van je tattoo zo groot mogelijk is.

Tip 1# Producten zonder onnodige toevoegingen

Gebruik na het sluiten van de huid op de plaats van de tattoo bij voorkeur producten zonder bijvoorbeeld parfum of andere onnodige toevoegingen.

Tip 2# Aan de lucht laten drogen

Doe vooral geen pleister op de tattoo, ook geen ‘ademende eilandpleister’. Door je tattoo gewoon aan de lucht te laten drogen, geneest hij het snelst en het beste.

Tip 3# UV stralen

Blijf minstens 2 weken weg uit de zon en vermijd ook het gebruik van de zonnebank! UV stralen beschadigen je huid en bovendien kan je tattoo door de UV straling vervagen. Zelfs nadat hij helemaal genezen is, moet je de hoogste zonnebeschermingsfactor gebruiken, bijvoorbeeld een baby-block voor de maximale bescherming.

Tip 4# Rode en/of gevoelige huid?

Het komt heel vaak voor, dat de huid na het plaatsen van een tattoo rood en/of gevoelig is. Maar mocht dat langer duren dan 4 dagen, raden wij je aan om toch even de huisarts te raadplegen. Misschien is het gaan ontsteken en heb je andere middelen nodig dan alleen de zalf waarmee je dagelijks smeert.

Tip 5# Een zwetende tattoo?

Het klinkt misschien een beetje raar, maar het kan de eerste dagen na het zetten van je tattoo lijken of hij ‘zweet’. De vloeistof ziet er dan helder of licht gekleurd uit. Dat is in feite normaal en het betekent gelukkig niet dat je tattoeage ineens naar buiten komt. Heb je hier twijfels over? Neem dan even contact op met je tattoeëerder.

Tip 6# Een vervellende tattoo

Na enkele dagen gaan de bovenste huidlagen iets vervellen, net als bij een zonverbrande huid. Probeer er echt van af te blijven, ook als het jeukt. Niet eraan krabben of eraan pulleken, want je riskeert dan dat je je tattoo openkrabt. Klop een beetje op de huid, misschien helpt dat wel.

Tip 7# Houdt het droog

Ga de eerste 2 weken niet zwemmen of een bad nemen. Een douche mag wel, dat houdt je tattoo ook schoon. Ook een bezoekje aan de sauna is slecht voor de genezing van je tattoo.

Tip 8# Schoonhouden

Maak je tattoo schoon met fris gewassen handen. Voorkom ook dat er huisdierenharen of pluisjes aan gaan plakken. Vergeet niet, dat een nieuwe tattoo een (schone) wond is.

Tip 9# Sporten

Door veel te bewegen kan het herstelproces langer gaan duren. Ga dus de eerste 2 weken even niet sporten, want tijdens een work-out kan de huid breken, en dan ben je nog veel verder van huis.

Tip 10# Bepanthen Tattoo Zalf

Door Bepanthen Tattoo Zalf te gebruiken ondersteun je het herstel van de huid, dankzij de aanwezigheid van dexpanthenol (5%) in de zalf. Bovendien werkt het tegen uitdrogen van de huid en het is hypoallergeen, zonder parfum, conserveermiddelen en kleurstoffen. Ook smeert Bepanthen goed uit.