Uiterlijke verzorging voor mannen: Hard nodig en doodnormaal!

Uiterlijke verzorging

Absoluut normaal om je huid te reinigen en te hydrateren. Ook mannen dienen hun uiterlijk goed te verzorgen. En tegenwoordig vind iedereen dat de gewoonste zaak van de wereld. De mannenhuid is sneller vet dan een vrouwenhuid en dat komt door de aanwezigheid van grote hoeveelheden testosteron. Testosteron is namelijk verantwoordelijk voor de aanmaak van talg. Door dit hormoon wordt de mannenhuid dus vettiger en wordt zijn haar mogelijk droger. Ook kan de mannenhuid te lijden hebben door het scheren, want dat kan gevoeligheid van de gezichtshuid veroorzaken.

Verzorging van het gezicht

Het mag inmiddels wel duidelijk zijn, dat de mannenhuid ook een goede verzorging nodig heeft. Het vergt echt niet teveel van je tijd, slechts een paar minuten per dag en misschien één keer per week een scrub om de huid weer op te frissen. Echte aanraders gaan we hier bespreken, maar het blijft natuurlijk een persoonlijke keuze!

Gezichtsreiniging

  • Triumph & DisasterDe Face Cleanse Ritual Face Cleanser is een gel in een tube (150 ml) en kost €19,98. Deze zacht reinigende cleanser is bestemd voor gebruik op het gezicht, droogt de huid niet uit. De werkstoffen erin zijn: tamanu olie, pepermuntolie,wilgenbastextract en bentonietklei. Hij voelt prettig aan en is geschikt voor ieder huidtype.
  • Scottish Fine SoapsMen’s Grooming Thistle&Black Pepper Facial Wash is een wasgel in een tube(150 ml) van € 6,95, voelt heerlijk fris aan en bevat een zuiverend melkdistelextract. Even inmasseren op de vochtige huid en vervolgens goed afspoelen met schoon warm water.

Gezichtsscrub

  • Jack Black: Face Buff Energizing Scrub. Kan voor het scheren worden gebruikt. Bevat vitamine C en menthol. Niet vaker dan één maal per week gebruiken. Verwijdert huidcellen die acne of verstopre poriën veroorzaken. € 25,00.
  • Carl & Son: Face scrub. Dit is een peeling (75 ml) die je € 24,99 kost.  Deze dubbelwerkende scrub bevat mechanische en chemische peelingeffecten. Hij bevat jojoba-peelingbolletjes, Microkristallen, BHA-zuren Glycerine en Allantoïne. Hydrateert de huid intensief en stimuleert celvernieuwing.

Door kleine aanpassingen van je dagelijkse routine kun je veel goeds doen voor je huid. Zo verzorg je je gezichtshuid en kan je acne en verstopte poriën voorkomen. Uiterlijke verzorgingsproducten zijn dus ook voor mannen erg belangrijk!

De dagelijkse scheerbeurt

Bij veel mannen behoort het dagelijks scheren tot een vaste routine. Maar juist omdat het scheren iedere dag opnieuw gedaan wordt, zijn veel mannen geneigd om het snel en vluchtig te doen. Dat kan nare gevolgen hebben! Het afraffelen van een scheerbeurt kan huidbeschadigingen tot gevolg hebben. Neem er daarom even enkele minuten extra voor en behandel voor en na het scheren goed. Haal even een natte, warme doek over het gezicht vóórdat je gaat scheren. Gebruik een goede scheergel of scheerschuim en behandel je huid ná het scheren even met een verzachtende crème.

De wenkbrauwen

Verzorg je wenkbrauwen. Je hoeft er heus niet twee dunne boogjes van te maken, maar ff netjes bijwerken kan geen kwaad. Verwijder even de haartjes tussen de wenkbrauwen. That’s all!

Succes mannen!