Zie je er graag netjes uit?

gebit

Voor iedereen die er graag bijloopt met een keurig getrimde baard, hoort ook de rest van een verzorgd uiterlijk. Je ziet er weer tiptop uit: baard getrimd, gezichtsbehandeling gehad. Maar daar hoort ook een goed verzorgd gebit bij! Geloof het maar heren..niets is zo’n afknapper voor de dames dan een man met een onverzorgd gebit! 

Hoe verzorg ik mijn gebit correct?

  • Allereerst is het belangrijk om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een gebitscontrole. Het is niet erg kostbaar en zo voorkom je grote problemen. Kleine gaatjes in tanden en kiezen zullen na verloop van tijd grote gaten worden. En tandvleesproblemen kunnen ook verergeren en zelfs leiden tot het verlies van je tanden en kiezen. Het is dus zaak om zuinig te zijn op je tanden en kiezen.
  • Als dat allemaal in orde is, moet je gaan kijken met welke tandenstokers en met welke tandenborstel je moet gaan poetsen. Op de tandenborstels komen we zo dadelijk terug. Wat betreft de tandenstokers, zijn er verschillende keuzes:
  • Zachte houten tandstokers in een driehoekige vorm van Stim-U-Dent. Voor € 3,95 heb je een verpakking met 25 stuks. Deze tandenstokers voorkomen tandplak en tandvleesontstekingen. 
  • Gum Soft-Picks zijn ragers van rubber en kosten € 3,95 per 30 stuks. Ze zijn er in verschillende diktes, omdat niet iedereen even grote ruimtes heeft tussen de tanden en kiezen. Vraag je tandarts of mondhygiëniste welke voor jou geschikt zijn.
  • Interdentale borsteltjes. Dit zijn metalen pinnetjes met harde borstelhaartjes. Ze worden meestal gebruikt door mensen met een beugel, omdat ze goed onder de slotjes van de beugel komen.

De tandenborstels

Door het aanbod van al die elektrische tandenborstels zie je door de bomen het bos niet meer! Maar wij zijn er uitgebreid onderzoek naar gaan doen. Sonische tandenborstels komen prima uit de bus! De opzetborstels draaien tussen de 40.000 en de 60.000 keer per minuut, wat zorgt voor een goede reiniging van het gebit.

Philips maakt goede sonische tandenborstels, maar de prijs is best pittig:

De Philips Prestige 9900: € 300,- Dit is wel een hele geavanceerde tandenborstel.

De DiamondClean Smart van Philips kost je € 230,-

De ExpertClean kost € 139,-

Dan is er ook van Oral-B een mooie serie tandenborstels

De Oral-B Genius X type 20000 en de 20100S.  (€ 104,- bij Bol.com)

Hoe moet je je gebit correct reinigen?

Je begint met poetsen met de elektrische tandenborstel, maar zelfs als je perfect poetst heb je na het poetsen 60% van je gebit schoongemaakt

Je moet daarna goed tussen je tanden en kiezen schoonmaken met tandenstokers of met ragers. Vervolgens kan je naspoelen met Perio Aid Groen. De blauwe Perio Aid is voor maximaal twee weken, de groene kan je langer gebruiken. 

Een andere goede spoeling is de 7O. Die kan ook gerust voor langere tijd gebruikt worden.  Spoel je gebit ongeveer 30 seconden tot 1 minuut. 

Als je dit dagelijks doet, zul je nooit last krijgen van gaatjes of tandvleesproblemen! En heb je een mooie, stralende lach!