Acne bij een man: enkele goede adviezen

Acne
Voor alle mannen die (regelmatig) last hebben van pukkeltjes en puistjes, is het goed om te weten dat ze niet de enige zijn!Het overkomt veel mannen en vaak is het probleem nog lang na de puberteit aanwezig. Goed nieuws! Er is wel degelijk veel dat je zelf kunt doen om het puistjes probleem aan te pakken. Met de correcte verzorging van je huid geef je acne geen kans! Lees daarom snel verder om te zien welke handige en bruikbare tips we jou kunnen geven, die echt werken. 1# Face Wash Huidproblemen zoals acne ontstaan meestal omdat de poriën in de huid verstopt raken. Het is dus belangrijk om dat te voorkomen. Door je gezicht twee maal daags te wassen met een Face Wash verklein de kans op huidproblemen dramatisch. ’s Ochtends bij het wakker worden en ’s avonds voordat je gaat slapen zijn de beste momenten. Gebruik een milde gezichtsreiniger en was met lauwwarm water. Producten met zeep drogen je huid uit én stimuleren de talgproductie! Gebruik dus zeepvrije producten.  Een goed product is Hanz de Fuko Gentle Face Wash. Door een milde, zeepvrije wasemulsie te gebruiken bestrijdt je het ontstaan van puistjes en mee-eters. Gezichtsreinigers verwijderen de aanwezige olie, onzuiverheden en vuil van de gezichtshuid. Was je gezicht gedurende een halve minuut met schone handen. Spoel daarna goed af. 2# Exfoliëren Nou is exfoliëren, oftewel scrubben, niet zo geweldig voor een toch al gevoelige huid. Maar door een milde scrub te gebruiken die salicylzuur bevat, bereik je wel het gewenste resultaat. Dat komt omdat salicylzuur ook de binnenkant van de verontreinigde poriën zuivert. Een echte aanrader vinden wij Truefit & Hill Daily Facial Cleanser. Dit is een goed zuiverend product voor de mannenhuid. Het is een exfoliant, hij reinigt en hydrateert de huid, draagt bij aan celvernieuwing voor een gladdere en heldere huid. Het salicylzuur dat in dit product zit doodt de in de huid aanwezige bacteriën én het gaat roodheid van de huid ook tegen! 3# Gezichtsmasker Als alle bovenstaande adviezen nog niet afdoende helpen en je wilt je huid nog beter zuiveren? Probeer daan eens een verzorgend en reinigend kleimasker. Dit masker kan tot diep in de poriën van je huid doordringen en het kalmeert de mannenhuid die uit balans is. Was eerst goed je handen met water en zeep en breng het masker vervolgens zorgvuldig aan op het gezicht. Laat het minimaal 10 minuut inwerken voor een optimaal resultaat. Het Clay Mask AHA van Baxter of California heeft een diepreinigende werking. Het zuivert en revitaliseert de huid in slechts 10 minuten. Alfa-hydroxyzuur (AHA) helpt om de mannenhuid te exfoliëren en het verbetert de tekenen van veroudering en een droge huid. De aanwezige kaoliën en bentoniet-klei verwijderen onzuiverheden. En de in het product zittende botanische extracten, zoals avocado-olie en aloë vera, kalmeren de huid. Voor het allerbeste resultaat gebruik je het kleimasker in combinatie met de Face Wash en de Facials Cleanser. Verder adviseren we om te zorgen voor een gezonde eetwijze en voldoende nachtrust!