Hoe bereid ik me het beste voor op een tattoo sessie?

tattoo sessie

Allereerst is het erg belangrijk dat je beslist welke afbeelding je op je lichaam wilt laten tatoeëren. Het is iets waar je voor de rest van je leven mee gaat rondlopen. Geef daarom niet toe aan een plotseling idee, maar denk hier goed over na! 

Maak vooral duidelijke afspraken met de tattoo artiest van je keuze. 

Bespreek precies wat jij wilt en wat je verwacht en welk eindresultaat je uiteindelijk verwacht. Op die manier voorkom je onnodige discussies over techniek, kleurkeuze, prijs van de tattoo en ook over de artistieke vrijheid van de artiest. Zorg er voor dat je precies duidelijk maakt wat je verwacht!

Drank op de avond van te voren

Als je alcohol drinkt op de avond voordat je de tattoo laat zetten, zijn er wel gevolgen:

  • Je bloed verdunt door het drinken van alcohol. Hierdoor komt er meer bloed vrij tijdens de sessie. Daardoor is het voor de tattoo artiest moeilijker om te werken, want dan kan hij of zij minder goed zien wat hij doet. En als er telkens bloed weggeveegd moet worden, geeft jou dat een onaangenaam gevoel tijdens de behandeling.
  • Omdat je dunnere bloed zich nu gemakkelijk kan mengen met de inkt, loop je de kans op een minder mooie tattoo.
  • Als je onder de invloed bij je tattoo artiest aan komt zetten, bestaat de kans dat hij je weer naar huis terugstuurt. De reden hiervoor is, dat het tatoeëren van iemand onder invloed risicovol is. Een tattoo artiest moet zich houden aan de hygiëne-regels van de GGD en hoogstwaarschijnlijk stuurt ‘ie je dus naar huis om je roes uit te slapen.
  • De genezing van een tattoo gaat way sneller op een alcoholvrij lijf

Een allergietest doen

Als je een gevoelige huid hebt, is het beter om een allergietest te doen. Nou kan de tattoo artiest deze test ook voor je doen, dus dat is wel zo gemakkelijk. Ze geven je een piepklein prikje onder je huid en dan kan je zien of er een allergische reactie ontstaat. De test is uiteraard niet gratis!

Een schone, gladde huid

Meestal zal de tattoo artiest zelfs de kleinste haartjes wegscheren, voordat het echte werk begint. Het is namelijk veel beter voor een goed eindresultaat. Laat dit doen op de dag van de afspraak!

De keuze van de tattoo artiest

Dit is een cruciaal besluit, en we geven je daarom een aantal superbelangrijke adviezen:

  1. Zorg dat je de artiest eerst ontmoet. Maak kennis en kijk of je op je gemak voelt bij deze persoon.
  2. Kijk of de shop schoon is; kijk hoe er wordt gewerkt: pakken ze een nieuwe naald? Hygiëne is erg belangrijk!
  3. Check de vergunning. Kijk op veiligtatoeëren.nl om te checken of deze tattooshop een vergunning heeft.
  4. Wees vooral geduldig. Om de tattoo te krijgen die je zo graag wilt en waar je echt blij mee zult zijn, zal je geduld moeten hebben. Neem de tijd, praat met diverse tattoo artiesten en bekijk hun portfolio’s.