Hoe verzorg je jouw droge mannenhuid?

droge mannenhuid

Als jij als man last hebt van een droge huid,moet je weten dat je absoluut niet de enige bent! Mannen hebben vaak last van droge, trekkerige huid, die zelfs wat kan schilferen en die jeukerig aanvoelt. Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen voor dit probleem! Oplossingen die weinig tijd kosten en helemaal niet kostbaar hoeven te zijn. Ook voor mannen met een baard gaan we in deze blog op de droge huidproblematiek in.

1# De oorzaak van de droge huid

De reden dat mannen een te droge huid hebben kan verschillen per man. Soms is gewoon erfelijke aanleg, maar dat wil niet zeggen dat er geen oplossing is! Andere redenen kunnen omgevingsfactoren zijn, zoals de centrale verwarming die in onze koude winters op standje tropisch staat te loeien, de zon, mondkapjes, of vrieskoude. Door al deze redenen kan de talgproductie sterk verminderen en kan de beschermlaag van de huid aangetast worden.

Hoe ouder de man wordt, hoe droger zijn huid wordt. De gezichtshuid kan steeds meer trekkerig en droog aanvoelen, roodachtig worden en gaan schilferen. Met name komen deze huidproblemen op de wangen en onder de baardharen voor. Door het gezicht te scheren verergeren deze problemen alleen maar. Meer roodheid en een branderig gevoel zijn dan na het scheren de reactie hierop.

2# Wat kunnen mannen met een baard doen tegen die droge huid?

Voor mannen met een baard is het goed om het gezicht goed te reinigen met een milde facewash, maar ook zijn er speciale baardshampoos op de markt te krijgen, die een milde werking hebben. Gebruik daarnaast een goede, verzorgende gezichtscrème en voor de baard speciale baardolie. Baardolie zorgt niet alleen goed voor de huid onder de baard, maar het verzacht de baardharen en geeft de baard een mooie glans.

3# Mannen zonder baard

Voor de mannen die geen baard hebben raden we aan om een goede gezichtsreiniger, een verzorgende gezichtscrème en af en toe een gezichtsscrub te gebruiken. We gaan hier nader op in.

  • Gezichtsreiniger: Reinig dagelijks je gezicht met een milde, zeepvrije wasemulsie voor het mannengezicht. Doe dit 2 maal daags: ’s ochtends en ’s avonds. Een pretiige en goede Facial wash voor mannen is: Doers of London Facial Cleanser.
  • Gezichtscrème: Een goede gezichtscrème, ook wel dagcrème of moisturizer genoemd, is uitstekend geschikt om de gezichtshuidte hydrateren, schilfertjes te voorkomen en de huid gezond te laten glanzen. Een goede gezichtshuiddagcrème, die geen irriterende stoffen bevat, is Recipe for Men’s Anti-Redness Gel.
  • Scrub: Scrubben (oftewel exfoliëren) is dé aangewezen manier om dode huidcellen en schilfers te verwijderen. Ook worden zo verstopte poriën voorkomen. Wat wel even een dingetje is: Doe dit niet vaker dan 1 keer in de twee weken, zeker als je huid gevoelig is! Een fantastische, antiseptische én hydraterende scrub is: Bluebeards Revenge Face Scrub.

4# Scheren met een goed product

Scheren is irriterend voor de droge huid. Scheer met een hoogwaardig scheermes( bijvoorbeeld de Muhle R89 Double Safety Razor) en gebruik aluin na het scheren, omdat het het bloeden van kleine scheerwondjes stelpt.