Rondreizen waar water en vuur samen komen: In IJsland

IJsland

Als je ineens de warme stranden en de hete zon zat bent, dan zou een verandering van omgeving naar een koeler klimaat ideaal kunnen zijn! Niet iedereen houdt van heet zomerweer. Het klimaat in bijvoorbeeld IJsland is een stuk koeler, de natuur is overweldigend mooi en de bevolking is vriendelijk en gastvrij.

IJsland is een land waar je watervallen ziet en vulkanisch gesteente

Stel dat je eens iets helemaal anders wilt doen tijdens een vakantie. Je verlangt naar een totaal andere omgeving en ook wil je een andere cultuur ervaren. Denk dan eens aan IJsland. Het is een dunbevolkt land en het binnenland is er vrijwel onbewoond! De omgeving buiten de stad is waar je het mooiste natuurschoon zult zien. Gletsjers, bergen, rivieren en lavavelden. Heel bijzonder!

De hoofdstad Reykjavik is waar de meeste IJslanders wonen en werken en ook de voorsteden en buitenwijken van Reykjavik zijn de plekken waar je de meeste mensen tegenkomt. IJsland is een veilig land om te wonen en te werken. Tijdens je reis kan je er genieten en tot rust komen in de nabije natuur en de warmwaterbronnen zijn een echte aanrader!

Internet

Goede internetverbinding zul je bijna alleen in de grote stad vinden, want buiten de steden om is de kans op een goede internetverbinding niet zo groot. Dus als je vaak WiFi nodig hebt, is dát dan niet zo handig.

Is het leven duurder in IJsland?

Zou je graag eens willen gaan kijken in IJsland?  Dan zijn Bus Hostel (ouderwets gezellig en sfeervol) en Reykjavik City Hostel (heel modern) de betere en meer voordelige hotels in Reykjavik. Deze hostels hebben gemeenschappelijke ruimtes en keukens waar jij als gast gewoon gebruik van mag maken. Wat op zich heel leuk is, want daar sta je dan tussen andere mensen uit allerlei landen je eten klaar te maken! Deze hostels kosten ongeveer € 40,- per nacht voor gedeelde kamers.

Enkele bijzondere bezienswaardigheden in IJsland

Leuk weetje: In Reykjavik hebben ze straatverwarming! Zo blijven de straten ijsvrij.

  1. In Reykjavik beschilderen de mensen hun huizen in alle kleuren van de regenboog. Dat ziet er supervrolijk uit! Laugavegur is dé uitgaansstraat waar je de allerleukste restaurantjes, winkels en bars vindt.
  2. Grasagardur is een botanische tuin waarin alle unieke plantensoorten van het mooie IJsland te bewonderen zijn.
  3. Hou je van zwemmen in zee? Bij het strand van Nauthólsvík wordt warm water de zee in gepompt, zodat iedereen daar ondanks de koude, toch in zee kan zwemmen!

Het klimaat in IJsland

De winters zijn daar precies zoals je zult verwachten: 15-20 graden onder nul! In de zomer kan het gemakkelijk 10-15 graden C° worden. ’s Zomers duren de dagen extra lang, want dan is er plm. 19 uur daglicht! 

Het Noorderlicht

Het beroemde Noorderlicht is te het beste te bewonderen in december en in januari. Ons advies is: Draag diverse lagen kleding over elkaar, zodat je een laagje uit kunt doen als het wat warmer wordt!