Feestdagen achter de rug: Tijd voor goede voornemens!

Feestdagen

We hebben lekker gegeten en gezellig samen de feestdagen doorgebracht. Allemaal leuke herinneringen en weer een fotoboek te bestellen bij de online fotoboekenmakers. En we hebben besloten dat we onszelf gaan verbeteren. Stoppen met de slechte dingen en beginnen met de goede, toch? Wilskracht op full power en full speed ahead! 

Volgend jaar wordt alles veel beter

Onze huidige zelf heeft dus de illusie dat onze toekomstige zelf heel iemand anders is. En dat die toekomstige zelf wonder boven wonder totaal andere gewoontes aan gaat nemen dan we voorheen hadden. Want volgend jaar zullen we totaal anders zijn, toch?

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan! Meestal houden we die veranderingen maar heel even vol.

Creëer voor jezelf de juiste omstandigheden

Ja mannen, de juiste omstandigheden bepaal jijzelf. Je helpt jezelf door de situatie waarin je werkt en woont, af te stemmen op je goede voornemens.

Wees daarom je toekomstige zelf een stapje vóór en verval niet meer in de oude gewoontes van het afgelopen jaar!

Vervang je afstandsbediening door je fiets, je voetbal of de sportschool

  • Je grijpt zonder dat je erbij nadenkt, naar de afstandsbediening op dat bijzettafeltje naast je luie stoel. Is het niet beter om een uurtje te gaan sporten, in plaats van naar een herhaling van Oprah Winfrey te gaan kijken? Sporten is beter voor je brein!
  • Schakel je mail gewoon uit als je weer thuis bent na je werkdag.  Je hoeft echt ’s avonds je mailbox niet te checken, hoor. Morgen weer een nieuwe dag! Zeker als je in plaats daarvan lekker gaat ontspannen en/of sporten. Dat zou nét zo belangrijk moeten zijn als je baan.
  • Zijn er andere slechte gewoontes, die je zou willen veranderen? Drink je veel te veel espressootjes? Drink je te weinig vers water? Zet dan ’s ochtends een grote kan vers water op je bureau en doe er wat schijfjes citroen en mintblaadjes in. Zo verleid je jezelf om dat water te drinken, in plaats van de hele dag naar die koffiemachine te huppelen.
  • Of ben je een enorme liefhebber van alles waar suiker inzit en eet je zo graag chocolade, snoepjes en koekjes en drink je veel frisdrank? Haal het gewoon niet meer in de winkel. Koop wat gezonde snacks en help jezelf zo enorm!
  • En je smartphone….wat zouden we doen zonder dat apparaatje! Verbeter je leven door je smartphone zó in te richten, dat ‘ie productief is en niet een bron van afleiding. Maak ook je digitale omgeving ‘valkuil-proof’!

Stap niet als jezelf met al jouw oude gewoontes het nieuwe jaar in. Want dan zal er weinig ten goede veranderen. Je wilt graag afvallen of een verbeterde conditie hebben; Geef jezelf dan geen enkele kans  om terug te vallen in die oude zwakheden.

Je nieuwe leefstijl zal je rechtstreeks naar je langetermijn doelen leiden! 

Inspiratie voor goede voornemens

  • Stoppen met roken
  • Meer gaan bewegen
  • Eet gezonder
  • Leg een oude ruzie bij
  • Doe goed je best op het werk 

We wensen je veel succes en een fantastisch 2022 toe!