Dé hotste trend voor mannenkapsels 2021/2022: De Buzz Cut

trend mannenkapsels

Op dit moment is de Buzz Cut wel dé grote trend in mannenkapsels dit najaar. Er vinden uiteraard telkens nieuwe ontwikkelingen plaats, en de Buzz Cut is daar eentje van. Ook lang(er) haar voor de moderne man is weer helemaal hip! Voor elk wat wils, dus! Nou moeten we er wel bij vermelden, dat de Buzz Cut een kapsel is dat zich de afgelopen jaren al vaker heeft laten zien, maar we kenden het kapsel dan onder andere namen, zoals de fringe. (Die trouwens ook in langere lengtes kan).

Wat is de Buzz Cut?

De Buzz Cut is een superkort geschoren kapsel voor mannen. En eigenlijk omdat de winter al bijna voor de deur staat en de lente daarop zal volgen, denken wij dat de Buzz Cut prima zal gaan doorzetten in de lente en de zomer van 2022. Wat we de heren wel willen adviseren, is dat je het beste een lekkere warme pet of muts op zou moeten zetten, als het een koude winter gaat worden! En aangezien dikke, warme mutsen deze winter hip zijn, komt dat goed uit!

Denk aan gemillimeterde kapsels

Aangezien de Buzz Cut echt een superkort geschoren kapsel is, moet je maar denken aan millimeters! En waarschijnlijk denk je nu dat dat een lekker easy kapsel is. Nee dus! Helaas is de Buzz Cut één van de moeilijkste kapsels voor mannen. En dan bedoelen we zowel de vaktechnische kant als het onderhoud. 

Dat komt omdat bij zo een extreem kort kapsel exact de juiste vorm getrimd moet worden. Als je er enkele millimeters naast zit, kan het resultaat ineens erg lelijk worden. Zo zou je als barbier zomaar een veel te rond kapsel kunnen creëren, en dat kan dan vervolgens hartstikke lelijk staan!

Bovendien is het erg belangrijk om kort, maar toch een dekkend kapsel te creëren. Daarnaast zijn de juiste verhoudingen essentieel. Want zelfs in een erg kort kapsel zit er verschil in de lengtes. En die lengtes moeten heel precies worden getrimd of geschoren. Je barbier heeft hiervoor niet alleen de juiste apparatuur, maar ook de beste skills. 

Zelf thuis aan de slag?

Het is eigenlijk bijna onmogelijk om dat bij jezelf te doen, zelfs al heb je hele goede tondeuse. Wil je toch zelf thuis proberen? Maak dan gebruik van de verschillende opzetstukken, die bij jouw tondeuse horen.

  • Neem voor de bovenkant van je kapsel een opzetstuk, dat minimaal één maat groter is.
  • Gebruik voor de zijkanten dus een iets kleiner opzetstuk. Maar het is het allermooiste als je voor de zijkanten ook twee verschillende lengtes maakt.
  • Zo adviseren we je om voor boven opzetstuk nummer 3 te gebruiken, opzetstuk nummer 2 voor de bovenkant van de zijkanten en nummer 1 voor de onderkant van de zijkanten en voor de achterkant.
  • Waarschijnlijk zal het nooit in één keer perfect lukken zoals wanneer je naar de barbier of de kapper gaat.

Maar daar is de barbier natuurlijk blij mee, want hij moet toch ook zijn boterham verdienen!