Dé trend voor de herfst/winter 2021-2022: De korte volle baard

volle baard

Zoals het ook met onze kapsels gaat, is dat ook belangrijk voor de baard: De mode en de trends veranderen per jaar of per seizoen. Vorig jaar was de baard wat langer, maar dat verandert gedurende de tijd naar korter, dunner of dikker. En dat is prima, want jarenlang hetzelfde wordt op een gegeven moment toch saai! Nou is een volle baard helaas niet voor iedere man mogelijk, want je blijft natuurlijk afhankelijk van je baardgroei. En soms vinden mannen een volle baard gewoon niet mooi, alles is mogelijk.

Welke baardstijlen zullen het komende najaar trendy zijn?

Allereerst zal het hoogstwaarschijnlijk trendy worden, dat die hele korte baardjes weer wat langer mogen worden. De stoppelbaarden kwamen zelfs helemaal terug en werden overal gezien.

Maar diezelfde stoppelbaarden laten de mannen nu toch weer wat langer groeien. Het resultaat is dat de korte volle baard deze herfst en winter hot en trendy is! Nou is een korte baardstijl wel iets waar je alle kanten mee op kunt, omdat korte volle baarden in allerlei vormen mooi kunnen zijn:

  • Rond
  • Vierkant
  • Puntig

Vraag gewoon je barbier om goed advies, dan kom je er vast samen wel uit welke vorm bij jouw gezicht het beste uitkomt. Als je bijvoorbeeld een paar voorbeeld-foto’s meebrengt bij je bezoek aan je barbier kan dat helpen om tot de juiste keuze te komen. 

Staar je alsjeblieft niet blind op wat je op de catwalks voorbij ziet komen! Want bij je eigen gezichtsvorm past de ene vorm gewoon beter dan een andere vorm.

Hoe verzorg en onderhoud je een korte, volle baard?

Een lange baard vergt uiteraard meer onderhoud en verzorging dan een korte baard. Maar waar het eigenlijk op neerkomt, is dat iedere baard een bepaalde mate van verzorging en onderhoud nodig heeft. Er niets aan doen is echt een no-go! Niemand wil een oerwoud aan zijn gezicht hebben hangen, toch?

Om een lekker zachte baard te krijgen moet je een paar dingen doen:

  • Was eerst je baard met een speciale baardshampoo
  • Breng na het wassen een baardolie aan op je baard
  • Borstel of kam hierna je baard rustig door om zo de losse haren en eventuele huidschilfertjes te verwijderen

Het belang van een speciale baardshampoo

Onze gezichtshuis is gevoeliger dan onze hoofdhuid. Daarom is het gebruik van gewone shampoo op je gezicht niet goed voor de huid. De gezichtshuis droogt er van uit. Specile baardshampoos zijn gemaakt om de baard te reinigen en tegelijkertijd de huid van het gezicht te beschermen om zo irritatie te voorkomen.

Hoe vaak zou je naar de barbier moeten gaan?

Zeker als je de nieuwe modetrend van de kortere baard wilt volgen, zal je dat netjes bij moeten houden. Of thuis met een trimmer, waarmee je de baard mooi scherp kan houden, of je gaat naar de barbier. Hoe vaak je dat doet zal afhangen van de groei van je baard. Groeit hij erg snel of juist niet? Allemaal factoren die je zelf kunt beslissen!