Mannenmode 20/21

Mooi in stijl gekleed de winter door.  In ons koude kikkerlandje blijft het vaak nog langer koud. Het spreekwoord: ‘Zelfs aprilletje zoet heeft nog wel eens een witte hoed’ is niet voor niets! Koud weer kan echt lekker fris zijn, behalve als het de hele dag regent! Maar die hele korte dagen zijn wat minder leuk. We zoeken dan meer de gezelligheid binnenshuis, met fijne verlichting en wat kaarsen. Ook besteden we misschien meer tijd aan onze hobby’s, zoals puzzelen, gamen of lekkernijen bakken.Of elkaars haar doen! Aangezien de barbiers zo lang gesloten waren hebben we mekaar geholpen met het trimmen van onze baarden, wie weet! Maar ook hebben we veel meer kleding online besteld, door de lockdown!

Welke winterjassen zijn dit jaar helemaal in?

Als het buiten koud winterweer is, moeten we ons niet alleen stijlvol, maar ook lekker warm aankleden. Niemand zit te wachten op een verkoudheid! 

Nog steeds helemaal trendy zijn de pufferjacks, maar ze hebben wel smallere banen dan de afgelopen jaren. Pufferjacks zijn heerlijk warm, maar ze zijn van materiaal gemaakt dat nogal veel geluid maakt bij het dragen! Waarschijnlijk stoort dat best een groot aantal dragers van de pufferjacks. 

Parka’s en wintermantels

Misschien prefereer je dan een parka of zelfs een mooie mantel. Aangezien parka’s en mantels vaak langer zijn krijgt de koude wind geen kans om je rug koud te maken. Mantels zijn wat chiquer, en door er een (sportieve)hoodie onder te dragen, zie je er sportiever uit. Een nadeel van wintermantels is wel, dat er een stuk minder pockets inzitten, dan bij een parka. En in tegenstelling tot parka’s zijn mantels niet altijd waterdicht!

Als je een parka wilt aanschaffen; ze zijn er ook in iets meer getailleerde modellen. Dat kleedt net ff wat slanker af! Bovendien biedt een getailleerd model meer warmte. De modekleuren dit jaar zijn nogal donker: Aardetinten, zwart en donkergrijs zijn dé winterkleuren in 20/21.

Hoodies

Gelukkig mogen hoodies tegenwoordig door iedereen gedragen worden! Jong en oud zijn er dan ook behoorlijk aan verknocht! Ze zijn heerlijk comfy en warm. Vaak hebben ze grote pockets waarin je je telefoon en andere spullen gemakkelijk kwijtkunt. De modekleuren zijn wel wat sober, maar toch worden er ook fellere kleuren gespot in het straatbeeld. Paars, felrood en knalgeel! De klassieke hoodies die nogal wijd van model zijn, dragen lekker. Maar ook hoodies met een strakkere pasvorm worden aangeboden. Trek wel de capuchon van je hoodie uit je mantel, anders lijkt het net of je een bochel hebt!

Trendy horloges dit jaar

It’s all in the details! Als je goed gekleed voor de dag wilt komen, horen daar ook mooie details bij. Denk aan een gaaf horloge, want een goedkoop uitziend horloge trekt je mooie kledingstijl wel naar beneden! Verzorg jezelf netjes, zo kom je goed voor de dag! Draag een gaaf, robuust mannenhorloge of een hele chique met een prachtige stalen schakel. Smartwatches hebben een instelbare wijzerplaat, zodat je voor iedere gelegenheid de juiste hebt. Sportief, chique of neutraal, aan jou de keus!