Krijg jij ook telkens vervelende telefoontjes?

vervelende telefoontjes
Dagelijks gebeld worden door telefonische verkopers. Krijg jij ze ook zo vaak aan de lijn? Hoe vaak worden we wel gebeld door bedrijven die ons iets willen verkopen! Zelfs tijdens je werk wordt je gebeld. Je staat in de barbershop te werken en je telefoon gaat weer! Echt zo storend! En als je gemiste telefoontjes uit het buitenland krijgt van een onbekend nummer: BEL ZE NIET TERUG, want dat kunnen oplichters zijn.
Je wordt gebeld door een nummer uit bijvoorbeeld Cuba of Schotland

Deze oplichters verdienen hun geld, als je ze terugbelt. Je belt ze terug en je hoort de telefoon overgaan. De oproep wordt niet beantwoord, denk je… Maar de telefooncriminelen hebben supersnel opgenomen. Je hoort een bandje. Het speelt het geluid af van een telefoon die overgaat. Nu ben je aan het bellen met het nummer in het buitenland. De rekening kan oplopen tot honderden euro’s!

Oplichters maken ook gebruik van +88 of 0088 nummers.

Ben je gebeld door een +88 of een 0088 nummer? Bel ze niet terug! Bellen naar deze nummers gaat via de satelliet. Hierdoor is het telefoontje veel duurder dan normaal. Als je dan terugbelt, laten de oplichters je lang wachten, of ze spelen reclamebandjes af. En hoe langer het gesprek duurt, hoe meer geld je kwijt bent!

Tip: Nederlandse bedrijfnummers die met 088 beginnen, hebben hier niets mee te maken. Die kan je gerust bellen.
Stel je wordt gebeld door een heel aardige dame of meneer

Tringgg tringgg, je telefoon gaat over. Jij neemt op en iemand zegt iets heel snel tegen je. Hello, je spreekt met blabla van drdrdr. “Met wie spreek ik?” “ U spreekt met Jolene van Hoe kan ik u het beste in de zeik nemen”. Op dat moment weet je al genoeg. Weer zo’n bedrijf dat jou wil wijsmaken dat je bij een te dure energieleverancier zit, of dat het je leven zal redden als je bitcoins bij ze koopt.

Last van een beller? 
  • BLOKKER HET TELEFOONNUMMER
  • Laat ze lekker hangen en zeg niets meer. Na een tiental seconden hebben ze het door en zullen ze ophangen. Blokkeer ze dan alsnog.
Wil je niet meer gebeld worden door verkopers? 

Dan regel je dat door jezelf te registreren in het Bel-me-niet-register. Dan mag een verkoper je niet zomaar bellen. Was je ooit klant bij een bedrijf, dan mogen ze nog wel bellen. 

Aanmelden is gratis en het duurt ongeveer 6 weken voordat je aanmelding verwerkt is.

Recht van Verzet

Je kan je helaas niet aanmelden voor Recht van Verzet, maar als je het zegt tegen het bedrijf dat jou (als oude klant) belt, horen ze te stoppen met bellen.

Je zegt dan: 
  • Ik wil nooit meer door u gebeld worden
  • Haal mij uit de bellijst
  • Ik heb recht van verzet
  • Ik wil een schriftelijke bevestiging of eentje per mail, dat u stopt met mij bellen
Nieuwe regels over ongewenste verkooptelefoontjes van het ministerie van Economische Zaken zijn geldig vanaf 21 juli 2021.