Ook mannen verzorgen hun voeten graag!

Voet verzorging

Mannen gaan vandaag de dag gewoon naar de barbier om hun haar en hun baarden en snorren te laten verzorgen. De normaalste gang van zaken! Maar over mannen die hun lichaam willen verzorgen, wordt vaak een beetje gelachen. Watjes? Nou, helemaal niet hoor! Wat is er nou beter dan iemand die er netjes en verzorgd uitziet! Wij vonden dat we de moderne man daarbij best een handje (of een voetje) mogen helpen. Voetverzorging is misschien ook wel zo een onderwerp, waar mannen nogal een wat lacherig over willen doen, maar toch… De zomer is weer in het land en slippers en sandalen zijn weer uit de kast gehaald.

En wie van onze lezers kijkt graag naar de schimmelnagels en lagen eelt op iemand anders zijn voeten? Nou, wij in elk geval niet! Daarom de volgende 8 stappen voor voetverzorging voor mannen.

Wat heb je allereerst nodig?
  • Een nagelborsteltje of zelfs een oude tandenborstel voldoet
  • Een eeltvijl of een voetenrasp
  • Een teiltje
  • Een hydraterende voetencrème
  • Een teennagelknipper (leuk woord voor galgje 😊)
  • Een bokkepootje om de nagelriemen terug te duwen
Stap 1: Je nagels knippen

Als je je teennagels afknipt, mag je nooit de hoehjes van de nagels afknippen. Anders kunnen die gaan ingroeien in de teen, met alle pijnlijke gevolgen vandien! Gebruik een teennagelknipper en knip ze dus recht af.

Stap 2: Verzorg de nagelriemen

Duw met bokkepootje de nagelriemen voorzichtig terug. Zo kunnen bacteriën niet je huid binnendringen en pijnlijke ontstekingen veroorzaken.

Stap 3: Het eelt op je voeten weghalen

Verwijder het eelt op je voeten met een speciale eelt-verwijdercrème of met een eeltvijl. Wij raden de Pedegg (een voetenrasp) aan, die zijn werk gewoon goed doet. Hij haalt het aanwezige eelt weg en vangt het tegelijk netjes op. Zo hoef je niet meteen ook te stofzuigen om alle gevallen eeltschilfers op te ruimen. Vijl hierna nog even de voeten om alle kleine stukjes eelt die uitsteken glad te maken.

Stap 4: Scheer de haren op je tenen weg

Wij vinden haren op tenen echt geen gezicht, maar iedereen zijn ding! Scheer ze dus volgens ons beter eraf!

Stap 5: Een heerlijk voetenbadje

Waarom zouden alleen de dames van een voetenbadje mogen genieten? Neem het ervan en dompel je onderdanen lekker in een voetenbadje. Gewoon wat warm water, doe er een scheutje olijfolie in en laat ze lekker even poedelen. Kijk ondertussen even naar iets op tv en die 10 minuten zijn zo voorbij!

Stap 6: Scrub, scrub, scrub!

Nadat je uit het voetenbad komt en je voeten erin geweekt hebben gebruik je een voetenscrub om overtollige huidcellen en kleine eeltplekjes alsnog weg te halen.

Stap 7: Hydrateer je voeten met een voetencrème of een klein beetje olijfolie. Trek dan direct ook je sokken aan, want door de warmte van de sokken zal de olie of de crème goed in kunnen werken. 

Stap 8: De voeten goed drogen

Droog je voeten altijd goed af na het zwemmen of douchen! Zo kun je voetschimmel voorkomen!