Mannen hebben ook wel eens last van een bad hair day!

bad hair day

Mannen, houd de moed erin! Denk nou niet dat er niets te beginnen is met jouw haar! Er is altijd een oplossing, al is je haar nog zo lastig te stylen. Je hoeft geen halve kilo gel in je haar te smeren, zodat je eruit ziet als een (niet zo leuk uitziend) Duplopoppetje. 

We hebben het niet over een ‘net-uit-je-bed-hairday’, maar simpelweg over onhandelbaar haar. Herken jij jezelf ook in die problematiek? Lees dan snel deze blog, want wij bieden je de oplossing!

Haarprobleem 1: Helm-haar

Helm-haar wordt bedoeld als je zoveel stylingproducten in je haar hebt gesmeerd dat het op een helm begint te lijken. Alleen met behulp van een stronghold haarlak blijft je kuif netjes staan. En alleen met een hele tube gel kan je die strakke dandy-look creëren. Dat is natuurlijk super ongezond voor je haar, want jouw lokken willen ook nog kunnen ademen, net als jijzelf. 

Advies: Op de verpakking van al die stylingproducten staat precies hoeveel van elk product je mag gebruiken. Het is beter als je die richtlijnen opvolgt. Begin gewoon met een klein beetje en voeg dan beetje bij beetje iets toe. Het is lastig om een teveel aan product weer uit je haar te halen, tenzij je het opnieuw gaat wassen.

Haarprobleem 2: De wildgroei haarlook

Een wilde bos met haar is prima en begrijpelijk als je net terugkomt van een hiking trip van 4 maanden door de jungle in Afrika. Daar kom je natuurlijk niet zo snel een kapper tegen! Maar als je gewoon hier in het land bent en iedere dag naar school of naar je werk gaat met een wildgroei hoofd…. Zal dat misschien toch wel een beetje uit de toon springen!

Waarschijnlijk zijn die bakkebaarden veel te lang en je kan je nekharen onderhand wel invlechten. 

Als je vrienden je beginnen te vragen van welk onbewoond eiland jij afkomt, dan wordt het dus tijd om  een nieuwe coupe door je kapper te laten knippen! Wees creatief en ga eens bladeren in tijdschriften. Neem foto’s met je mobiel van die kapsels die jou leuk lijken. Neem ze mee naar je kapper en overleg daar wat goed bij jouw haar en gezichtsvorm past. Zo kun je samen bepalen wat voor jou de perfecte coupe is.

Haarprobleem 3: Futloos en dun,slap haar

Als je haar slap en futloos is en zelfs met stylingproducten krijg je het ook niet meer in model? Waarom is dat dan? Misschien toch maar de tondeuse op standje nul eroverheen halen?

Voordat je dat drastische besluit neemt, probeer gewoon eerst eens je haar te föhnen na het wassen. Met wat hittebeschermende stylingspray creëer je al snel iets meer volume! Of misschien is je haar zo slap, omdat je het verkeerde stylingproduct gebruikt.

Laat je eens adviseren door een professional. Hairstylisten weten precies wat jouw haar nodig heeft!

Herken jij jezelf in één van de bovenstaande situaties?

Geen paniek! Aarzel niet en breng de barbier een bezoekje. Hij zal je goed adviseren!