Je haar wassen: gemakkelijk toch?

haar wassen

Je zou denken dat je Har wassen een van de simpelste zaken in de wereld is- of toch niet? Inderdaad, er kan heel wat misgaan bij het wassen van jouw lokken. Maar gelukkig kan alles wat er misgaat ook weer opgelost worden! We geven je daarom in deze blog een aantal tips en tricks om het wassen van je haar lekker smooth te laten verlopen!

Was je haar niet te vaak

Afhankelijk van wat voor haar je hebt, kun je bepalen hoe vaak je je haar moet wassen. Als je bijvoorbeeld droog haar hebt, zijn er minder wasbeurten nodig per week. Het wassen van je haar verwijdert de natuurlijke oliën van je hoofdhuid, waardoor je ook droger haar krijgt.

Als je juist vet haar hebt, probeer je haar dan om de dag te wassen en niet iedere dag. Je zou tussendoor wel droogshampoo of volumepoeder op de aanzet van je haar kunnen gebruiken.

Gebruik de correcte shampoo

Op iedere shampoofles zit een etiket. Daarop staat beschreven voor welk haartype deze shampoo is. Het is het beste om een shampoo uit te kiezen die bij jouw haartype past.

Heb je vet haar; Ga dan niet voor een hydraterende of voedende shampoo! Wanr die zullen je haar alleen maar sneller vettig en vooral futloos maken. Koop een shampoo die werkt tegen vet haar!

Die hydraterende en voedende shampoos zijn dus perfect voor droog haar.

Was je haar met warm water (en vooral niet te heet water!)

De haarschubben gaan open door warm water. Hierdoor zullen de shampoo en de conditioner goed opgenomen worden. Spoel je haar daarna weer af met koeler water. Hierdoor zullen de haarschubben weer sluiten, waardoor het vocht wordt ingesloten en dat laat je haar weer stralen!

Spoel je haar niet té lang uit

Als je geverfd haar hebt, wil je die mooie kleur er natuurlijk zo lang mogelijk in laten zitten! Door te lang te spoelen met te heet water, kan de kleur vervagen!

Gebruik je shampoo en de conditioner zoals het moet

De shampoo moet vooral op de hoofdhuid gebruikt worden en de conditioner moet juist vanaf het midden van je haar tot in de haarpunten gedaan worden.

Als je conditioner op je hoofdhuid aanbrengt, zal dat je haar verzwaren waardoor het er futloos uit gaat zien.

Breng eerst de conditioner aan in de haarpunten en daarna de shampoo bij de haarwortels. Dit heeft als voordeel dat je lokken gevoed worden door de conditioner en er zullen geen resten achterblijven na het uitspoelen van de shampoo. Je hebt trouwens weinig shampoo  en conditioner nodig! Gebruik echt maar een klein beetje.

Droog je haar zachthandig door het te deppen, ga niet als een wilde  je haar drogen met een handdoek.  Doe maar net alsof je haar een hele dure zijden blouse is, die lief behandeld moet worden.

Spray een leave-in op je handdoekdroge haar. Laat dat rustig inwerken en borstel dan pas je haar. Dit is de juiste manier om beschadiging aan je lokken te voorkomen!