Benieuwd hoe jouw mannenhuid in elkaar zit?

mannenhuid

Ook de mannenhuid verdient het om goed verzorgd te worden. Het is totaal niet verwijfd om je huid als man te verzorgen en moeilijk is het zeker niet!  Er zijn enkele simpele stappen nodig om je dag met een verzorgde gezichtshuid te beginnen.

Wil je weten doe de mannenhuid in elkaar steekt en hoe je hem goed kunt verzorgen? Lees dan deze blog gauw verder!

Het verschil tussen de huid van mannen en vrouwen

De mannenhuid bezit enkele kenmerken:

  • Een mannenhuid is 20% dikker dan de vrouwenhuid
  • De mannenhuid heeft grovere poriën
  • Mannenhuid produceert meer talg, waardoor een mannenhuid huid vetter is
  • Mannenhuid heeft baardgroei van nature in het gezicht
  • Mannenhuid bevat meer collageen, met als gevolg dat de mannenhuid elastischer is.

Al deze hierbovengenoemde kenmerken en invloeden van buitenaf bewijzen wel, dat ook jouw mannenhuid verzorging nodig heeft. Conclusie: De dagelijkse verzorging van jouw huid is zeker geen overbodige luxe!

De verschillende huidtypes

We zijn toch wel allemaal weer anders en dat geldt ook voor onze huid. Ieder huidtype heeft daarom een eigen aanpak nodig. In het algemeen kun je stellen dat er 4 huidtypes zijn:

  • De vette huid
  • De gebalanceerde huid
  • De droge huid
  • De gecombineerde huid
De droge huid

Als jouw mannenhuid snel trekkerig of ruw aanvoelt, heb je grote kans dat jij een droge huid hebt. Je zult waarschijnlijk snel last hebben van rode plekjes in het gezicht, jeukende of schrale plekken of misschien zelfs last van huidschilfertjes.

De vette huid

Als je een glimmende huid hebt, grove poriën en onzuiverheden? Dan zal je bijna zeker een vette mannenhuid hebben. Dit type huid is herkenbaar regelmatig onzuiverheden (puistjes), een glimmende huid en zichtbaar grove poriën.

De gebalanceerde huid

Dit is de ideale mannenhuid. Geen last van onzuiverheden, schilfertjes en grove poriën. Hij voelt comfortabel en elastisch aan en je hebt nooit last van overgevoeligheid of wat dan ook. 

De gecombineerde huid

Als je huid hier droog en daar vettig aanvoelt, zul je waarschijnlijk een gecombineerde huid hebben. Meestal is de T-zone dan vettig en glimmend terwijl andere plaatsen van je gezicht droog en trekkerig aanvoelen.

De gevoelige huid

Heb je last van rosacea, acné, eczeem of psoriasis? Dan heb je een zeer gevoelige huid. Dat ontstaat omdat het beschermende vermogen van je huid is verstoord. Hierdoor raakt de huid dan geïrriteerd.

Goede gezichtsverzorging voor de mannenhuid

Zoals we al gezegd hebben, verdient ook de mannenhuid het om eerlijk en goed verzorgd te worden. Hiervoor zijn een paar stapjes nodig, die je aan je dagelijkse verzorgingsroutine kunt toevoegen. En net zoals je iedere dag even doucht en je tanden poetst…. Kan dat er gemakkelijk bij. Het duurt maar 2 minuutjes!

Stap 1: Reinig je huid. Vraag bij de drogist naar een huidreiniger voor de mannenhuid. Je reinigt hem (oppervlakkig) met een product dat je aanbrengt op een wattenschijfje.

Stap 2: Hydrateer je huid met een dagcrème voor de mannenhuid. Dagcrème vertraagt veroudering, het houdt je huid soepel en het voelt prettig aan!