Boxershorts: populair en comfortabel

Boxershorts

Tja, hoe zit dat eigenlijk met het dragen van boxershorts? Zijn ze echt zo populair als iedereen zegt? Ja dus! Maar hoe komt dat eigenlijk? Om erachter te komen waarom de meeste mannen graag boxershorts dragen in plaats van de ouderwetse slip, hebben we een aantal heren gevraagd om hun mening. Om precies te zijn hebben we 75 mannen gevraagd wat ze prefereren. Geloof het of niet, 72 mannen dragen liever de boxershort en slechts enkele mannen vertelden dat ze nog steeds een gewone slip dragen. 

Wat is de reden dat de meeste mannen een boxershort dragen?

Hun antwoord komt er eigenlijk op neer, dat de boxershort comfortabeler zit en ook geeft een boxershort meer ruimte in die regio. En dan geven de heren ook nog een andere reden aan, namelijk dat het oog ook wat wil. Boxershorts zijn natuurlijk meer van deze tijd en de slip is een beetje een afknapper! Het is meestal dat de oudere generatie mannen nog gebruik maken van die goeie ouwe unterhose.

Is er veel verschil tussen boxershorts onderling?

Jazeker, want verschil zal er altijd zijn. En dat hangt uiteraard niet alleen af van de prijs van de boxershorts, maar ook van het materiaal waarvan hij gemaakt en de elasticiteit. Niet elke boxershort zit lekker!  Let dan ook heel goed op het matriaal van de short, want juist de stof bepaalt voornamelijk hoe comfortabel de boxershort zal zitten.

Daarnaast vinden veel mannen het belangrijk hoe ze er uitzien, ook in hun ondergoed. De look van de boxershort telt dan ook zwaar mee. 

Vergelijk de verkopers met elkaar

De kwaliteit van de boxershorts verschilt dus en uiteraard ook de prijs. Dan is het belangrijk om te weten hoe lang een boxershort meegaat, voordat ‘ie gaat lubberen en als een aardappelzak om je heen hangt. Vergelijk daarom de aanbieders met elkaar.

Mannenondergoed en onvruchtbaarheid

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen, dat onvruchtbaarheid of verminderde zaadkwaliteit het gevolg kan zijn van te strakke kleding en te strak ondergoed. Ook het materiaal van dit ondergoed moet geen nylon bevatten. Dokters vertellen hun patiënten dat ze te strakke en te warme kleding zoveel mogelijk moeten vermijden. Een ruimzittende boxershort in combinatie met een ruime broek is dus een prima idee. Ook is het aangeraden om ’s nachts ruim zittend ondergoed te dragen in plaats van een wollen pyamabroek. Het dragen van superstrak ondergoed en een skinny jeans is dus niet gezond!

Zijn boxershorts gewoon boxershorts?

Nou, niets is minder waar! Een boxershort van bijvoorbeeld bamboe, voelt heerlijk aan en geeft een perfecte pasvorm zonder af te knellen. Ze zijn te krijgen met lange pijpjes en in korte modellen.  Bamboe heeft een ademende werking en je kan de boxershort dan ook zorgeloos dragen, zonder bang te hoeven zijn voor huidirritaties.

Maar ook is het verstandig als je voor katoenen boxershorts zit. Want ook katoen (met een klein beetje elasticiteit) zit goed en ademt goed. Natuurlijke materialen is hier eigenlijk het sleutelwoord.

Verder zijn de tegenwoordige boxershorts verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog!