De scheiding in herenkapsels

scheiding herenkapsels

Je zou zeggen, wat is er nou over scheidingen in herenkapsels te vertellen? Meer dan genoeg! Bij welke gezichtsvorm past een scheiding goed? Is het dragen van een scheiding leeftijdsgebonden? Kan het bij kort en lang haar? Kan je een scheiding combineren met een opscheer? En ook dit: Kan je een scheiding hebben als je krullend haar hebt? Over al deze onderwerpen gaat we het hebben in deze blog, and then some..

De scheiding: Een populaire look

Ben je ook op zoek naar een trendy en kort herenkapsel dat snel in model te brengen is? Dan zou de scheiding weleens het ideale kapsel voor jou kunnen zijn! De scheiding (ook wel eens ‘comb-over’ genoemd) valt in de categorie ‘smart casual’ en je kunt er bij gelegenheid mee voor de dag komen.

Handig om te weten
  • Een scheiding staat goed bij ovale, vierkant en diamantvormige gezichtstypes. Het is echter geschreven wet en iedereen moet gewoon het kapsel kiezen waar hij blij van wordt.
  • Scheiding in het haar zijn niet leeftijdsgebonden. Kinderen, teenagers en volwassen mannen dragen ze allemaal.
  • De lengte van je haar zal ongeveer tussen de 5-10 cm moeten zijn. Kortere haren zullen rechtop gaan staan en voor langer haar dan 10 cm zul je zwaar aan de pommade of de wax moeten om alles in model te houden.
  • In het algemeen wordt een scheiding in een herenkapsel gecombineerd met een opscheer vanaf de nek (tondeuse stand 3-6).
  • Steil haar is het gemakkelijkst om je scheiding in model te brengen.
  • Een scheiding in het haar wordt ook wel een Side Part of een Business Haircut genoemd.
Wat is een scheiding?

Een scheiding is een haarstijl waarbij de haren op de bovenkant van het hoofd gescheiden zijn. Hierdoor krijg je een tweedelig kapsel.

De scheiding in model brengen

Om je kapsel netjes in model te brengen, raden we je een medium-hold pomade of klei aan. Breng deze aan op handdoekdroog haar, gewoon met je vingers. 

Wil je een strakke, slick-back look? Breng dan iets meer pomade aan en gebruik een kam om die strakke look te krijgen.

Welke producten heb je nodig?

Je hebt een combi-kam nodig, die grove en fijne tanden heeft. Voor de slick-back look gebruik je fijne tanden van de kam. Voor een casual look gebruik je de grove tanden van de kam.

De medium-hold pomade wordt veel gebruikt door mannen. Het brengt je kapsel mooi in model en het is prima betaalbaar. Tip: pomades op oliebasis zijn lastiger uit te wassen.

De klassieke scheiding

De korte en meest gedragen variant: de klassieke scheiding. Geschikt voor iedere gelegenheid! Hij zit een beetje tussen casual en smart in.

De harde scheiding

Deze scheiding is meestal ingeschoren en laat een opvallende, harde scheiding zien.

Celebrities met een scheiding

Haarscheidingen zijn al tijden populair. Dat zien we ook bevestigd door de film-en muziekwereld, waar celebs zoals George Clooney, Justin Timberlake en Don Draper(Jon Hamm) met een scheiding in hun haar op de rode loper verschijnen.