Baardgroei stimuleren: lees hier enkele handige tips!

Baardgroei stimuleren

Bij de één groeit een baard langzamer dan bij de ander.  En het komt ook wel voor dat er kale plekken in een baard zitten, of heel weinig baardgroei op de wangen. Dat wil helemaal niet zeggen, dat het krijgen van een volle baard bij jou niet kan. Je kunt heus wel meer bereiken dan nu het geval is,  het enige dat je nodig hebt is geduld en een goede aanpak. Wil je meer weten? Lees dan deze blog, want we gaan een paar goede tips geven!

Tip 1# Een goede huidverzorging

In de huid bevinden zich de follikels, oftewel de haarzakjes. De baardharen groeien uit deze follikels. Als je huid regelmatig goed gereinigdwordt, krijgen de haren meer kans om te groeien. Een schone huid, die goed gehydrateerd en doorvoed is, helpt daarbij. Er zijn goede gezichtsreinigers (face wash) en gezichtscrèmes op de markt, speciaal voor mannen. Want geen echte man wil over straat gaan, terwijl hij ruikt als een dame met chanel no.5 achter haar oren.

Tip 2# Scrubben

Onze huid wordt telkens weer vernieuwd. Oude huidcellen maken plaats voor jonge, nieuwe huidcellen. Helaas moeten die oude huidcellen wel verwijderd worden, anders gaan ze zich ophopen op de huid. Hierdoor kunnen poriën verstopt raken. Ook kan er op een gegeven moment huidschilfering plaatsvinden. En zeker als die schilfertjes in je baard belanden, ziet dat er niet al te fris uit. De oplossing is dus om af en toe te scrubben.

Scrubs zijn te koop of je kunt ze thuis zelf maken, door wat honing en suiker te mengen met een klein beetje olijfolie. Breng dat aan op een scrubborstel en wrijf ermee over je huid. Daarna goed afspoelen en een gezichtscrème aanbrengen. Je hoeft dat slechts één keer in de maand/6 weken te doen.

Tip 3# Baardshampoo en baardconditioner

Nu je je gezicht goed verzorgt, is het gebruik van een speciale baardshampoo en baardconditioner ook belangrijk. Je baard wordt nu goed gereinigd en de conditioner verzorgt de baardharen en de huid eronder.

Tip 4# Baardolie

Baardolie is essentieel bij het verzorgen van een baard. Roos en huidirritatie worden zo voorkomen en je gezichtshuid en baardharen krijgen de verzorging en de voeding die ze nodig hebben. Je baard krijgt er een mooie glans door en bovendien ruikt het ook nog eens heerlijk. 

Breng de baardolie aan door enkele druppels in je handpalmen te wrijven en ze vervolgens stevig in je baard te masseren. Hierna kan je de baard even doorkammen met een houten baardkam. Wees niet te gul, maar gebruik hele kleine beetjes baardolie; er kan altijd nog wat bij!

Tip 5# Zorg voor je gezondheid

Zelfs als je alles tot op de letter navolgt, wat je hier leest….dan hoort daar nog iets bij. En dat is gezond leven, eten en drinken. En dat doe je door regelmatig te bewegen en te sporten, groene groenten, zalm, noten en vers fruit te nuttigen. Voldoende te slapen en door minimaal 2 liter water per dag te drinken. Good luck!