Scheren zonder schade

Scheren

Het kan iedere man overkomen: Scheerschade. Door met een scheermes te scheren ontstaan er wel eens kleine wondjes. De reden hiervoor is niet zozeer onverschilligheid of onoplettendheid, maar eerder enkele foute scheergewoontes. In deze blog gaan we daar uitgebreid over hebben en kan je lezen hoe deze eenvoudige tips wondjes in de toekomst bij het scheren kunnen voorkomen.

Tip 1# Scheren na het douchen

Het is voor iedereen een persoonlijke keuze: scheer je jezelf voor of na het douchen? Maar het is wel belangrijk om te weten, dat door het douchen (en door het warme water) de poriën in de huid opengaan en de baardharen soepeler en zachter zullen worden.

Het scheermes zal na het douchen soepeler over de baardharen gaan en met veel minder weerstand je gezicht scheren. De kans dat je na de douche jezelf snijdt is daardoor kleiner. Ook zal je scheertijd beduidend korter zijn, want het gaat gewoon eenvoudiger.

Reinig je gezichtshuid dagelijks

Niet alleen vrouwen moeten hun huid iedere dag schoonmaken met een gezichtsreiniger om alle vuil en make-up te verwijderen. Ook mannen worden blootgesteld aan invloeden van buitenaf, zoals smog, of vuil dat bijvoorbeeld op het werk ontstaat. 

Het reinigen van je gezichtshuid met alleen water is helaas niet voldoende. Je maakt je huid gladder en schoner met een gezichtsreiniger voor mannen. Hierdoor zullen de poriën niet verstopt raken door vuil en voorkom je puistjes en meeëters. En op een gladde huid is het beter scheren.

Baxter of California Daily Face Wash is een goedwerkende gezichtsreiniger, speciaal voor de mannenhuid.

Vervang je scheermesjes op tijd

Naarmate de scheermesjes vaker gebruikt worden, zullen ze geleidelijk aan steeds minder scherp worden. En de grootste reden voor wondjes tijdens het scheren zijn botte scheermesjes. Er moet meer kracht gebruikt worden tijdens de scheerbeurt om toch een glad resultaat te krijgen en dan gaat het juist vaker mis.

Vervang daarom je scheermesjes geregeld om pinlijke wondjes te voorkomen. 

Scheer met de haargroei mee

Juist omdat mannen tegen de haargroei in scheren omdat ze een gladder resultaat willen, ontstaan vaak kleine sneetjes. Scheer daarom altijd met de haargroei mee om ten eerste wondjes te voorkomen en ten tweede een prima glad scheerresultaat te krijgen.

Gebruik een safety razor

Het is niet normaal dat een man wondjes op zijn gezicht krijgt door het scheren. Vaak gebruiken mannen kant-en-klaar mesjes van de drogist of de supermarkt met 3 of 5 ingebouwde blades. Helaas is er meer kracht nodig tijdens het scheren met deze plastic scheermessen. En door die brute kracht vergroot de kans dat je jezelf snijdt nogal.

Een veel betere optie is dan ook een safety razor zoals de Muhle R89 Double Edge Safety Razor. Een mooi vormgegeven en verchroomd scheermes, dat zich moeiteloos door de taaiste baardharen heenploegt. Zo wordt een scheerbeurt een prettige ervaring met een glad resultaat, zonder verwondingen. 

Onderhoud je safety razor om er lang plezier van te hebben. Maak hem na het scheren schoon: Draai de schroefsluiting open en spoel hem goed af onder stromend water.