Met je zoontje voor het eerst naar de barbier

zoontje barbier

Wanneer neem je je zoontje mee naar de barbier, of kies je toch voor een kinderkapsalon? En hoe zorg je ervoor dat hij netjes stil blijft zitten? Misschien overweeg je toch om hem met zijn mama mee te sturen naar een kinderkapper. Maar die kan natuurlijk niet wat de barbier wel kan! We gaan je in ieder geval enkele goede tips geven, zodat hij niet bang wordt en zijn eerste uurtje bij de barbier leuk wordt!

Geen baby meer

Je zoon is inmiddels 3 of 4 jaar en geen peutertje meer. En je wilt hem toch graag meenemen naar jouw favoriete barbier, die ook altijd jouw haar (en baard en snor) verzorgt.

Het lijkt je leuk om hem een mooi kapseltje te geven met wat tondeusewerk erin. En dat lukt niet zo goed bij een kinderkapper, die heeft nou eenmaal andere specialisaties.

Misschien zal hij onder de indruk zijn van alles wat hij bij de barbier te zien krijgt. Van de muziek en de mannen en de hele sfeer. Maar waarschijnlijk zal hij het gewoon geweldig vinden! 

Vertel hem van te voren wat jullie gaan doen, bereid hem dus goed voor.  Neem desnoods een boterhammetje voor hem mee of een flesje drinken of water.

Overleg eerst met je barbier

Misschien wil je barbier liever geen kleine kinderen knippen, dus vraag dat eerst eventjes.  Maar bij de meeste barbiers zijn jonge kinderen welkom. Ze zullen waarschijnlijk ook wel een stoelverhoger hebben, voor de kleine jongens. 

Welke look wil je voor hem?

Afhankelijk van hoeveel haar je kind heeft en wat zijn gezichtsvorm is, kan je besluiten welk kapsel je leuk lijkt voor hem. Meestal staat een scheiding erg leuk en misschien een beetje opgeschoren. De scheiding wordt gemaakt met de tondeuse, zodat hij goed blijft zitten.

Stil blijven zitten

Je wilt natuurlijk dat je zoon goed stil blijft zitten, maar de barbier wil dat nog veel meer! Probeer hem daarom tijdens de knipbeurt bezig te houden. Geef hem een lievelingsspeeltje mee, zoals een autootje of een poppetje van bijvoorbeeld paw patrol. Net wat hij erg leuk vindt.

Als je denkt dat hij bang is voor de barbier, laat hem dan zien dat het niet eng is of pijn doet. Laat eerst je eigen haar knippen. Zo ziet hij dat er niets raars of pijnlijks aan een knipbeurt is.

Geen honger of dorst

Laat hem thuis goed eten en drinken, dan gaat ie daar niet over zeuren. Doet hij nog een dutje, ’s middags? Maak dan de afspraak op een handig tijdstip, zoals na zijn lunch en middagslaapje. Maar jij kent je eigen jongen het beste: Als hij ’s middags vaak kranky of huilerig is, maak de afspraak dan in de ochtend.

Trakteer hem na de barbier

Door gezellig iets met hem te gaan drinken of een ijsje te gaan eten, wordt de hele ervaring een gezellig uitje. Dan zal de volgende keer goed gaan, met een ijsje of iets anders in het vooruitzicht.