Dé trend van vandaag: Een baard

haar trend

Vandaag de dag is het dragen van een baard volkomen sociaal geaccepteerd en zelfs supertrendy. En zolang die baar netjes verzorgd is, zullen heel wat vrouwenharten misschien wel wat sneller gaan kloppen, als er een knappe (baard)man voorbij komt gelopen! Maar zoals we net al zeiden: de baard moet echter wel goed bijgehouden worden. En daar komt echt wel iets meer bij kijken dan alleen knippen en scheren.

Ook moet de baard verzorgd worden met speciale baardolie, die ervoor zorgt dat de baard  vrij blijft van (onprettig uitziende) schilfertjes.

Baardolie

Wat is baardolie eigenlijk precies? Het is een product dat speciaal ontwikkeld is om de baardharen en de huid eronder te hydrateren. En hydratatie is het belangrijkste om juist drooghuid en irritatie van de huid te voorkomen. De baardharen worden zachter door het gebruik van baardolie, ze gaan prettig ruiken en de huid eronder wordt ook meteen verzorgd.

De moderne baardolie is te krijgen in verschillende soorten en geuren. Door een baardolie met een lekker geurtje aan te schaffen, sla je twee vliegen in één klap!

Het wassen van de baard

Wat veel mannen niet doorhebben, is dat het gebruik van gewone shampoo niet geschikt is voor de baard en de gezichtshuid. De chemicaliën die in gewone shampoo zitten, zijn te sterk ontvettend voor de gezichtshuid. Hierdoor zal de huid gaan jeuken en kunnen huidirritaties ontstaan. Daarom raden wij aan om speciale baardshampoo te gebruiken, die een stuk huidvriendelijker is dan shampoo voor hoofdhaar.

Wanneer moet je baardolie gebruiken?

Het beste moment om je baardolie aan te brengen is ’s ochtends na het douchen of na het wassen van je gezicht. 

Hoe moet je baardolie aanbrengen?

Door de baardolie (enkele druppels!) op je handpalm te doen en dan de baardolie vanaf je gezicht in je baard te wrijven. Dit moet wel iedere dag gedaan worden, zo blijven je baardharen lekker zacht en je gezichtshuid goed gehydrateerd.

Zelfs als je een langere baard hebt, zou je enkele maanden met een flesje baardolie moeten kunnen doen. Zo weinig heb er van nodig. 

Laat de barbier je gezichtshaar verzorgen

Zelf je baard verzorgen is geen probleem, want met de juiste producten zoals baardshampoo en baardolie, kom je een heel eind! Maar natuurlijk groeit je baardhaar net als het haar op je hoofd. En dus zul je op gezette tijden een bezoekje aan de barbier moeten brengen. 

De barbier is een man (of tegenwoordig ook wel eens een vrouw: is het dan een barbiera of een barbieres of een barbierin?) met talent en passie voor zijn vak. Hij zal het beste van zowel je kapsel als van je baard en snor maken.  Barbiers zijn gespecialiseerde vakmensen, die voor ieder haartype en elke stijl kunnen zorgen.

Tijdens dat bezoek aan de barbier kun je kiezen voor verschillende opties. Scheren, knippen en trimmen. Gezichtsbehandelingen, tribals laten zetten of zelfs haarkleuringen.  Zorg ervoor dat je duidelijk maakt wat wel of niet wilt, zo komt het altijd goed en zal je tevreden de deur uitgaan!