Haarverzorging voor mannen: Handige tips

Haarverzorging

Net zoals je je met zorg kleedt heeft ook je haar de nodige zorg nodig. Zeker als je iets langer haar hebt. Je wilt er overal op je best uitzien, zowel in je vrije tijd als op je werk. Maar om met een mooie, gezonde haardos rond te lopen, heeft ook je hoofdhuid de nodige zorg nodig. 

Haarprobleempjes

Wat kan je beste doen tegen vettig haar en haarverzorgingsproducten die lastig uit je haar te wassen zijn?  En wat is de beste wijze om dunner wordend haar aan te pakken? En tot slot: Wanneer is het het beste om naar de barbier of de kapper te gaan?

In deze blog geven we een aantal onmisbare adviezen op al deze vragen. De tips die je in dit artikel gaat lezen, geven je de oplossing.

Hoe was je haarwax uit je haar?

Om je haar snel in model te krijgen, is wax een ideaal product. Minder prettig aan wax is dat je het niet gemakkelijk uit je haar wast. De beste manier om dit wel voor elkaar te krijgen is dat je de shampoo aanbrengt op je haar als nog droog is. Vervolgens meteen spoelen. 

Daarna breng je de shampoo nog een keer aan en was je het gewoon zoals je gewend bent. Goed verdelen over het haar, laten schuimen, even in laten werken en dan goed uitspoelen.

Droog haar

Als je erg droog haar hebt, was het dan niet te vaak, maximaal twee keer per week. Gebruik na het wassen altijd een conditioner voor wat extra voeding en verzorging.

Vet haar

Zeker als je vaak wax en pommades met een strong hold gebruikt, zul je merken dat je haar extra vettig wordt. Bovendien moet je dan ook je haar steeds vaker wassen. Daarom raden we je aan om minder product te gebruiken, less is more!

Een goed alternatief om je lokken toch in model te krijgen en te houden is wat hairspray op je handpalmen spuiten en dat op je haar aanbrengen. Zo krijg je meer textuur en hold met minder product.

Als je haar dunner wordt

Bij veel mannen wordt het haar dunner als ze de dertig zijn gepasseerd. Om het er dan toch wat dikker te laten uitzien, kan je een matte pasta of klei gebruiken. Matte producten absorberen licht en ze zorgen er daarom voor dat het haar zo dikker lijkt.

Gebruik op je dunner wordende lokken geen zware stylingproducten, zoals gel of wax. Vervang ze door mousse, haarspray of een crème. Gebruik deze producten met mate (er kan altijd iets meer bij), en verdeel ze goed over het hele hoofd. Waarschijnlijk is een kortere haarstijl een betere optie, want korte haren ogen voller.

Naar de barbier of kapper

Check eerst even de prijzen van de behandelingen, om teleurstelling te voorkomen. Overleg goed met de barbier welke look je wilt. Hij let op je haartype en je gezichtsvorm en hij zal je goed adviseren. Ga elke 6 weken naar de kapper, zo behoud je je coupe mooi in model.