Hoe bereid jij jezelf goed voor op een tattoo sessie?

tattoo sessie

Het laten zetten van een nieuwe tattoo is eigenlijk altijd spannend en helemaal als het je eerste tattoo wordt! We willen je graag ook een aantal goede en nuttige adviezen geven, waarmee je rekening zou moeten houden. Oja, en nog wat: Zet nooit een tattoo in een opwelling! Je zult er tenslotte nog heel lang mee rondlopen.

Tip 1# Weet dat het pijn doet

Natuurlijk weet iedereen wel, dat tattoeëren zeer doet. Maar jezelf er op voorbereiden en eraan denken dat je die pijn kunt verwachten, zal je in elk geval de schrik van de pijn verminderen. Nou is het wel zo, dat het op verschillende plaatsen op je lichaam meer pijn doet, dan op andere.

De grootte van de tattoo is van invloed op de pijn. Kleine tattoos op plekjes waar meer vet zit zijn het minst pijnlijk.

Plaatsen zoals je ribben, je voeten, de knieholtes en de enkels zijn pijnlijker!

Raar maar waar: De spanning helpt ook iets tegen de pijn. Omdat vrijkomende adrenaline ervoor zorgt dat je minder pijn voelt.

Als je nou echt super veel pijn voelt tijdens het taatoeëren? Zeg het tegen de tattoo artist, dan kan hij of zij daar rekening mee houden.

Tip 2# De kosten zijn er wel!

Tattoeëren is niet gratis! De prijzen per tattoo studio of per artiest verschillen  en het hangt  van de grootte van de tattoo af.

Maar je minimaal € 50,- voor kleine tattoos. Een grote tattoo met gekleurde inkt, kost al gauw meer dan € 500,-.

Tip 3# Besluit het design

Praat erover met de artist en besluit samen wat voor jou perfect is. Je loopt er tenslotte nog lang mee rond! Probeer de tattoo eerst uit op de plaats waar je hem wilt hebben. Dan kun je bepalen of de grootte correct is.

Tip 4# Op sommige plekken vervagen tattoos sneller

Tattoos zullen na verloop van tijd (jaren) gaan vervagen. Vooral op handen en voeten. Een tattoo op je hand zal eerder bijgewerkt moeten worden dan eentje op je arm. Denk daaraan voordat je veel geld gaat betalen.

Tip 5# Geen alcohol of drugs gebruiken

Drink geen drank en/of gebruik geen drugs vanaf de avond van tevoren. Je kunt een bloeding krijgen,  en dat tast het design aan!

Tip 6# Zorg voor de tattoo tijdens de genezing

Proficiat! Je tattoo is klaar en hopelijk vind je hem helemaal te gek. Nu moet je tattoo de kans krijgen om te genezen. Luister goed naar de adviezen van je tattoeëerder. Als je wilt dat hij mooi geneest en niet gaat ontsteken, moet je de eerste weken goed insmeren (met Bepanthen Tattoo Zalf), de zon vermijden en niet gaan zwemmen. Wintertattoos zijn dus ideaal!

Tip 7# Welke tattoos zijn er tegenwoordig?

Er bestaan tegenwoordig diverse soorten tattoos.

  • Blacklight tattoos: Alleen zichtbaar onder blacklight
  • Tribals: Meestal in zwart-wit uitgevoerde vormen
  • Watercolor: Mooie en kleurrijke tattoeages
  • Lettertypes tattoeages: Tattoos met een boodschap
  • Yantra: Thaise, religieuze stijl tattoos in figuren,dieren en letters
  • Classic: Zoals pin-ups, dieren en bloemenranken etc.