Hoe moeten mannen ’s winters hun haar verzorgen?

Hoe moeten mannen ’s winters hun haar verzorgen?

Zeker nu de kappers gesloten zijn door de lockdown, moeten we zelf ons eigen haar een zo goed mogelijke verzorging geven. Zelf je haar knippen is natuurlijk onmogelijk als je daar geen kaaas van hebt gegeten! Vanddar dat we enkele tips willen geven om toch je haar netjes in model te kunnen houden.

Zelf met de tondeuse aan de gang, of juist niet?

Als je zelf je eigen haar met een tondeuse wilt proberen te fatsoeneren, moet je wel weten hoe je dat moet doen! Het is best een moeilijk klusjeAnders raden we je af om er aan te beginnen! Ben je helemaal in je eentje? Werk dan met twee spiegels. Want dan kan je ook de achterkant van je hoofd goed zien. Twee spiegels zullen je helpen om de contouren van je oren en je nek netjes bij te werken. Als je haar nog niet al te lang is, kan je het waarschijnlijk zelf wel bijwerken. Neem de kortste stand voor de contouren en gebruik dan telkens de volgende(hogere) stand om naar boven toe te werken. Het allerbeste is waarschijnlijk als iemand anders je wil helpen om de achterkant voor je bij te werken.

Styling en de verzorging van je haar

Durf je het toch niet aan om de tondeuse op jezelf te gebruiken? Logisch, want dat is geen gemakkelijk werkje! Je wilt er uiteraard wel netjes en verzorgd uit blijven zien! In dat geval kom je met goede haarverzorgingsproducten en styling een heel eind. Een verzorgende shampoo en conditioner zijn zeker in de winterperiode belangrijk. Met conditioner wordt je haar wat zwaarder, waardoor het niet al te volumineus zal worden. Ga je na het wassen je haar stylen? Werk rustig met de föhn, zodat je haar niet zal gaan pluizen. Heb je haar dat sowieso al snel pluist?  Maak dan gebruik van een goede kwaliteit conditioner die pluizen tegengaat.

Wax en gel

De meeste mannen gebruiken gel en wax om hun haar goed in het model te krijgen, dat ze willen. Heb je na het wassen van je haar een conditioner in je haar gedaan? Spoel hem dan niet helemaal weg uit je haar. In combinatie met gel of wax heb je dan de perfecte basis voor de verzorging van je haar. Dat kleine beetje conditioner maakt je zorgt voor soepel en zacht haar!

Geef je stoppelbaard vorm

Voor de mannen die een zogenaamde 3-dagenbaard bezitten; Qua onderhoud is dat de meest simpele baard om te onderhouden. Jeugdige mannen zien er meer volwassen mee uit. Maar goed onderhouden moet je hem wel! Kies eerst welke lengte baard je wilt hebben. Deze gekozen lengte moet je dan wel voor je hele baard gebruiken! De mooiste stoppelbaardjes hebben een lengte van ongeveer 3-5 millimeter. Trim je baard tegen de haarrichting in. Als je baardstoppels allemaal even lang zijn, moet je je de hals bijwerken. Haal de kam van de baardtrimmer eraf en werk rustig van onderen naar boven. Scheer dan je wangen en voila! Je ziet er weer verzorgd uit.