Staand beroep? Draag de juiste schoenen.

Staand beroep? Draag de juiste schoenen.

Comfortabele schoenen; dat klinkt zo ontzettend degeleijk en saai, zou je denken. Maar die vlieger gaat vandaag de dag niet meer op! Zeker als je een staand beroep hebt, bijvoorbeeld als kapper of als barbier. Er zijn zoveel comfortabele én trendy schoenen! En wat nog belangrijker is: Je voorkomt ernstige voetklachten en rug-of heupklachten door goed schoeisel te dragen! In deze blog willen we je graag een aantal goede tips geven waar je op moet letten als je gaat shoppen voor een paar schoenen.

De balans van je hele lijf zit in je voeten!

Als je staat of loopt dragen je voeten je hele lichaam. Door goede schoenen te dragen voorkom je kwalen aan je rug, heupen en voetkwalen. En als ze eenmaal aanwezig zijn, is het niet simpel om ze te verhelpen. Met de correcte schoenen verbeter je je lichaamshouding. Je zou bijna denken dat je geeneens schoenen aanhebt!

Wat zijn de eisen van een goede schoen?

Allereerst is het heel be;angrijk om zowel de correcte lengtemaat als de breedtemaat van je voeten op te laten meten. Iedere goede schoenen speciaalzaak heeft zo’n voetenmeter in huis. Het beste is, om dit aan het eind van een dag te doen, want je voeten zwellen altijd iets op gedurende de dag. Door je voeten op te laten meten als ze iets dikker zijn, zullen je nieuwe schoenen nooit knellen! Ook is het laten maken van een voetscan geen overbodige luxe. Zeker als je last hebt van je voeten.

De binnenzool van de schoen moet je hele voet goed ondersteunen, ook de holte van je voet. Zo sta je altijd stabiel. Lichtgewicht schoenen vermoeien je spieren minder en helpen je het staan langer volhouden.

Ook is het belangrijk van welk materiaal een schoen is gemaakt. Kies ademend materiaal, zoals leer. Hiermee voorkom je wrijving door zweetvoeten en blaren. Dan moet je letten op de flexibiliteit van de schoen. Pak hem vast en buig de schoen. Als hij niet meebuigt, dan is de schoen te stug en zal hij niet lekker zitten.

Goede tips

Als je van bent om een paar schoenen te gaan kopen, doe dat dan aan het einde van je dag. Zo voorkom je dat je te kleine of te strakke schoenen koopt, die drukpunten op je voeten gaan veroorzaken. Drukpunten voel je meestal niet direct als je een paar schoenen past.

Mode en comfort

Als je graag een paar comfortabele én modieuze schoenen wilt kopen, kijk dan eens naar het merk Gabor. Gabor maakt lichte, flexibele sneakers in allerlei kleurtjes. De zool van Gabor schoenen bestaat uit meerdere onderdelen, waaronder een foamlaag die zich aan de vorm van je voet aanpast. Daarnaast hebben Gabor schoenen een uitneembaar voetbed, zodat ook mensen met steunzolen ze kunnen dragen.

Dan zijn er ook de Intrinsic sneakers van Ecco.  Comfortabel én trendy! Alle hiergenoemde schoenen zijn er dames – en herenmodellen.

Duurdere schoenen

Tot slot, de kosten zijn hoger voor een paar kwaliteitsschoenen. Maar de winst voor je gezondheid is belangrijker!