Mannen dragen ook graag sieraden

Mannen dragen ook graag sieraden

Door de tijden heen hebben ook mannen altijd sieraden gedragen. Polsbanden in allerlei vormen en van verschillende materialen. Zilver, koper of zelfs goud. De wat grovere schakelarmband is al jaren erg populair bij de mannen. In de tijd van de oude Egyptenaren en de Romeinen droegen mannen sieraden als statussymbool. Zo konden ze laten zien dat ze rijke, belangrijke personen waren.

Tegenwoordig

Vandaag de dag is het dragen van sieraden de normaalste gang van zaken. Mannen dragen nog steeds graag schakelarmbanden, ringen en kettingen. Maar de materialen waarvan de moderne mannensieraden gemaakt worden verschillen wel. Zo wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van staal en titanium.  Nieuwe trends volgen elkaar in rap tempo op. Alhoewel veel mensen denken aan vrouwensieraden als ze überhaupt aan sieranden denken, zijn mannelijke sieraden nu meer populair dan ooit tevoren.

Ringen en reversspelden

We zien ze steeds vaker in het straatbeeld, maar ook op de catwalks van de grote mode-ontwerpers in Londen en New York. Mannenringen, koppelsieraden, reversspelden en kettingen. Vandaag de dag is het zeker geen uitzondering meer! De reversspeld is een sierraad dat al heel lang populair is bij de mannen. Ze worden op een colbertje of een blazer opgespeld en ze geven nét dat beetje extra cachet. Reversspelden worden te koop aangeboden in allerlei maten, soms in heel abstracte vormen. Vaak staat er een symbool of een afbeelding op. 

Mannenbroches

Vergelijkbaar met deze reversspelden zijn de hedendaagse mannenbroches. Het klinkt misschien een tikkeltje verwijfd, maar dat is absoluut niet het geval! Het verschil met de reversspeld is de plek waar de broche opgespeld wordt. Moderne mannen broches worden op truien en T-shirts gespeld, of op een andere plek op een colbertje dan het revers. Waar de reversspelden vroeger alleen bij bijzondere gelegenheden opgespeld werden, worden ze nu overal gedragen.  Zo geven de mannen hun look net even wat meer uitstraling.

Koppelsierraden

.Een koppelsierraad heeft vaak een symbolische waarde en betekenis. Zeker bij koppelsierraden is de uitstraling of de symboliek belangrijk. Ze kunnen vriendschappelijke gevoelens weergeven of symbool staan voor een belangrijk persoon in iemands leven. Koppelsierraden komen altijd in sets van twee. Denk bijvoorbeeld aan een set horloges: één voor hem en één voor haar. Maar ook ringen, kettingen en hangers aan kettingen kunnen in sets van twee gekocht worden. Vaak zijn het sierraden met wel hetzelfde design, maar verschillend in afmeting en dus niet helemaal hetzelfde. Maar het is toch duidelijk een set.

Kettingen

Vroeger droegen de mannen vaak een zwaardere ketting met wat grotere schakels. Meestal waren die kettingen gemaakt van zilver, maar vandaag de dag zijn herenkettingen vaak van staal gemaakt. Staal blijft langer mooi en verkleurd niet gauw. En ook de prijs van een stalen sierraad verschilt enorm met die van een zilveren sierraad. Staal is stukken voordeliger voor de portemonnee! Vaak wordt er een mooie, stoere hanger aan de ketting opgehangen, wat de ketting net even wat meer in het oog laat vallen. Hangers met een halfedelsteen zoals zwarte onyx zijn helemaal in.