Welk type schoenen heeft jouw voorkeur? Stoer of sportief?

Welk type schoenen heeft jouw voorkeur? Stoer of sportief

Elk mens heeft zo zijn eigen voorkeuren wat betreft kledingstijl. Dat is waarom we allemaal uniek zijn! Er is op het gebied van schoenmode ook hartstikke veel om uit te kiezen. Natuurlijk hangt jouw keuze af van je eigen smaak. Maar ook van de situatie waarin je je bevindt. Werk je bijvoorbeeld veel in de buitenlucht? 

Of ben je bijvoorbeeld als als barbier de hele dag staand aan het werk? Eigenlijk is het voor alle mannen met een staand beroep erg belangrijk, om goed passende schoenen te dragen. Hoe dan ook; goede schoenen die fijn zitten én ook nog perfect in het modebeeld van vandaag passen, zijn je goal! Want je wilt niet graag uit de toon vallen én je eigen identiteit bewaren. En op  commentaar van je baas zit je ook niet bepaald te wachten!

Veterboots

Misschien denk je nu wel dat we geen idee hebben waar we over praten! Maar niets is minder waar. Denk je dat veterboots alleen onder een hipsterjeans met opgerolde broekspijpen passen? Nou, echt niet! Die oude legerkistjes van vroeger zijn nog steeds dé ultieme veterboot! Het hangt er gewoon van af, hoe je ze draagt! Draag je een broek met een iets wijdere pijp, dan valt de broek netjes over het te veteren deel van de veterboot. Zo draag je op het oog een keurige, nette schoen met weliswaar een wat grover profiel.  Prima, toch? Als je ze netjes schoonpoetst en onderhoudt, kan je ze overal dragen. Ook naar kantoor! Voor de jongere dragers van veterboots zijn ze gaaf op te fleuren met felgekleurde veters in neonkleurtjes.

Sneakers

Sneakers zijn het soort schoenen dat iedereen graag draagt, maar ze zijn niet geschikt voor elke gelegenheid. Een beetje afhankelijk van waar je heen gaat, maar voor een sollicitatie bij bijvoorbeeld een bank zou je ze misschien niet aan moeten trekken! Waarschijnlijk zul je een wat slordige indruk maken op een paar afgetrapte gympies. Mannen sneakers zijn er in verschillende soorten. Grove basketball-sneakers tot en met keurige exemplaren in neutrale kleuren. Juist die witte zool of veters in een contrasterende kleur geven er een leuke draai aan. Als je het nog neutraler wilt houden, kies dan een sneaker met de schoen en de zool in één kleur. Ze staan niet echt mooi bij een kostuum, maar met een broek en shirt gaat het uitstekend. Zeker voor de schoolgaande mannen zijn sneakers prettig om te dragen en ze passen prima in een schoolomgeving. 

Sneakers zijn trouwens ook echte fittness schoenen. Daarom worden ze meestal gedragen tijdens het sporten.

Het juiste model

Het is een handigheidje, maar door ervaring leer je dat het juiste model schoenen uitkiezen het belangrijkst is. En vooral in welke situatie je de schoenen moet dragen. Gewoon goed bekijken wat de algehele dresscode is voor die betreffende situatie, dus.  En bedenk dit: Zolang je schoeisel past bij de rest van je outfit en ze niet vuil of versleten zijn, zie je er picobello uit!