Stoere sporten, yeah!

Stoere sporten, yeah

Veel vroegere fanatieke sporters zijn dat fanatieke een beetje kwijtgeraakt, het afgelopen jaar. Waarschijnlijk door de sluiting van de sportscholen in verband met corona. Niet iedereen houdt van fietsen of buiten hardlopen. Dus is een groot aantal sporters achter hun computer gekropen en waren ze er niet meer achter weg te slaan! Maar al dat stilzetten is nou niet echt bevorderlijk voor je conditie! Ook alle barbiers zaten gedwongen zonder werk! Wij zijn op zoek gegaan naar een aantal supergave sporten, sommige voor buiten en andere voor binnen. Waarbij je én kunt genieten van de sport én weer wat conditie kan opbouwen.

Streetsurfen

Streetsurfing is een combinatie van snowboarden, surfen en skateboarden. Een snelle, opwindende sport waarbij je alert moet blijven en snel moet kunnen reageren. Met streetsurfing beweeg je je lichaam op een schommelende manier. Afzetten met de voet op de grond hoeft niet, hierdoor sta je veel stabieler op je board. Wat heb je er voor nodig? Allereerst een waveboard en natuurlijk goede bescherming voor je hoofd, je knieën en je polsen. Er zijn wel skateclubs waar de basics kunt leren en zodoende kan genieten van het over de weg razen op je waveboard. 

Klimmen op een klimmuur

Klimmen tegen een klimmuur op vergt heel wat kracht! Je gebruikt praktisch elke spier in je lijf. Klimmuren zijn inmiddels super populair, je vind ze zelfs bij sommige middelbare scholen! Je draagt een helm en een tuigje om jezelf te beschermen tegen een lelijke val. Maar toch zijn geschikte kleding en goede schoenen erg belangrijk bij deze sport.

MMA

Wat dacht je van een lekker potje knokken? Zolang je dat op de goede, sportieve manier in de ring, is daar niets mis mee! Je vecht je match en na afloop schud je elkaar weer de hand. MMA is een afkorting voor Mixed Martial Arts. Het is een mix van diverse vechtsporten zoals:

  • Karate
  • Kickboksen
  • Judo
  • Boksen
  • Jiu Jitsu
  • Worstelen

Daarom kan je MMA mooi aanpassen aan je eigen kunnen en wensen wat betreft het vechten. De materialen die je nodig hebt om MMA te beoefenen zijn: Bitjes om je gebit te beschermen en MMA handschoenen. Die zijn online verkrijgbaar.

Freerunning

Met freerunning ren je niet alleen over allerlei obstakels, maar maak je ook nog eens salto’s en flips. De wijk waar je aan het freerunnen bent, wordt jouw hele parcours. Freerunning kan overal gedaan worden, of je nou in een speeltuin rent of over gebouwen. Zelfs een sporthal kan geschikt zijn! Er zijn echter wel risico’s verbonden aan freerunning, want je maakt grote sprongen, soms op hoge obstakels. Zoek daarom een manier om les te krijgen zodat je met de juiste kennis aan de run gaat!

Obstacle Run

Obstacle run is een grovere vorm van freerunning. Het is een combinatie van hardlopen en dat op een hindernisparcours met extreme obstakels en hindernissen. Het parcours wordt zo onmogelijk als maar kan gemaakt. Obstacle run is dus een enorme uitdaging! Draag schoenen met een goed profiel en bescherming voor je handen en knieën.