Je eerste tattoo! Hoe bereid je jezelf goed voor?

Je eerste tattoo

Hoe kan je jezelf goed voorbereiden op je eerste tattoo?  Er zijn toch wel een aantal feiten waar je van op de hoogte moet zijn! We geven je in deze blog nuttige tips van tattoo artiesten zelf.

Tip 1. Wees helemaal nuchter!

Geloof het of niet: een tattoo sessie bezorgt je absoluut stress. Hoe stoer je vrienden of bekenden ook doen! Iedereen ervaart een tattoo sessie als stressvol. Het zal dan wel aantrekkelijk klinken als je vrienden je adviseren om eerst een stevige borrel te drinken. Maar doe dat alsjeblieft niet! We raden dat af, omdat alcohol invloed heeft op de bloedstolling tijdens het tatoeëren. De inkt kan zelfs in het allerergste geval weg gaan lekken in je huid. Het gevolg van dat weglekken is een slordige tattoo die niet mooi strak is. Ook pijnstillers of marihuana hebben een negatief effect op je tattoo. Gewoon de tattoo krijgen en geduld hebben, dus! Maar als al die miljoenen mannen en vrouwen het konden hebben, kan jij het vast ook!

Tip 2. Drink wat fris en eet, voordat je je eigen naam vergeet.

Zeker als je een grotere tattoo krijgt, zal de tattoo sessie langer duren. 6,7 of 8 uur is geen uitzondering. Sommige tattoo’s zijn zo bewerkelijk, dat de klant nog één of meerdere keren terug moet komen om hem helemaal af te maken. Hoe langer een sessie duurt, hoe meer het vraagt vn de bloedcirculatie in je lijf. Dus om je fit te blijven voelen is een goede maaltijd heel belangrijk. Neem bovendien nog wat te eten mee voor tijdens je sessie en bijvoorbeeld wat coal of sinas. Daar zit extra suiker in, die je dan goed kan gebruiken. Bovendien geeft een snack je een beetje afleiding.

Tip 3Als je een gevoelige huid hebt, doe dan eerst een allergietest!

Zeker als je een gevoelige huid hebt, raden we je aan om eerst een allergie test te laten doen in de tattooshop. Je krijgt dan een klein prikje onder je huid en dan heb je direct resultaat. De test is niet gratis, want er wordt gebruikt gemaakt van medische, steriele materialen. De tattoo is ook steriel, by the way.

Tip 4. Een schone gladde huid

De tattoo artiest zal eerst je huid scheren, doe dit niet zelf thuis. Hij doet het beter en superglad! Bovendien kan je huid pukkelig worden als je zelf scheert, en dan gaat het hele feest misschien niet door!

Tip 5. Na de tattoo sessie

Na de sessie: geen zware workouts de komende drie dagen en doe het rustig aan! Kom gewoon even bij van de sessie! Een tattoo laten zetten vergt best wel wat, zowel lichamelijk als mentaal.

Tip 6. Nazorg

Bevorderlijk voor de genezing van je huid zijn enkele nazorg producten:

  • TattooMed cleansing gel, zeepvrije wasgel
  • TattooMed After Tattoo, nazorg creme
  • TattooMed Daily tattoo care, voor kleurbescherming van de genezen tattoo
  • TattooMed tattoo folie plak je op je tattoo om ontsteking te voorkomen. Laat hem een poosje zitten. Dit is geen huishoudfolie!