Een mancave in de barbershop: Yeah!

Een mancave in de barbershop: Yeah!

Zelfs als een barbershop supercool is ingericht, helemaal authentic… Dan mankeert er vaak nog wel wat aan de wachtruimte waar de mannen op hun beurt moeten wachten. Tuurlijk…er staan stoelen en een tafel met die vol ligt met autobladen. Maar om echt die mannensfeer te creëren, mag er best wel wat meer aan de wachtruimte gedaan worden! Wij willen daarom graag enkele coole ideeën delen, die wij  hebben bezocht in binnenland en buitenland!

Wat voor stijl maakt dat jij je daar thuisvoelt?

Natuurlijk hebben niet alle barbershops dezelfde stijl. Zo zijn er de barbershops met een retro/vintage lookmoderne barbershops en hele luxe inrichtingen. En dat is wel een heel belangrijke overweging voor de barbier; welke soort klanten wil hij aantrekken én blijven behouden?

Polen. Een lid van onze redactie was onlangs in Polen, waar hij een gothic-victoriaanse barbershop in Krakow tegenkwam. Het allereerste dat hij zag was een Dracula die daar aan een muur hing, en er levensecht uitzag! De muren waren allemaal in een soort schaduwkleuren met ‘bloedvlekken’ geverfd.  En de hele shop had een kasteelachtige sfeer. Erg cool! De wachtruimte is met ruwe stenen ‘bebloede’muren;  maar daar stonden moderne, strakke tafels en stoelen met een internetcafé! Dus geen man verveelt zich daar! In de hoek een bar, waar koffie,thee,frisdrank en bier gratis worden geschonken voor de klanten.

Doc’s Barbershop in Chengdu, China

Online kwamen we een barbershop tegen in Chengdu, China. Een hele grote barbershop, losjes en relaxed ingericht met één bijzonder gedeelte: een enorme bar right smack in the middle! De wachtruimte dus midden in de barbershop! Wat het wachten voor de klanten minder vervelend maakt, want ze zien alles om zich heen gebeuren. Fantastisch idee!

De ultieme wachtruimte

We zijn op pad gegaan en hebben op straat tientallen mannen gevraagd of ze geregeld naar de barbershop gaan. Iedereen die met ja beantwoordde, vroegen wij wat zij graag in een wachtruimte bij een barbier wilden zien. 

Q: Is er iets dat je aan de wachtruimte bij jouw barbier zou willen veranderen?

A: Ik zou het leuk vinden als de wachtruimte meer te doen biedt. Soms zit ik daar 15-20       minuten te wachten. Een spelcomputer of een tv zou leuk zijn.

Q: Wat zou je willen doen in de wachtruimte bij je barbier, terwijl je daar wacht op je beurt?

A: Ik zou een pooltafel wel cool vinden!Ik heb thuis ook een pooltafel beneden in de kelder staan, dat zou me goed bevallen!

Q: Is er iets dat je in de wachtruimte bij je barbier graag wilt zien?

A: Een bar zou gaaf zijn, en motortijdschriften en een comfortabele zithoek met een hangbank!

Van iedereen die we die dag geïnterviewed hebben, kwam ongeveer hetzelfde idee. Een pooltafel, spelcomputers, een televisie of mannentijdschriften. Maar één man kwam wel met een erg apart idee, waar we om moesten lachen: Hij wilde een paaldanseres in de wachtruimte, die voorstellingen zou geven! Hij zei ons, dat ‘ie dan iedere dag naar de barbier zou gaan! Ahum… Ieder het zijne!