Droogshampoo: de pro’s en de contra’s

Droogshampoo: de pro’s en de contra’s

Even wat langer ’s ochtends uitslapen? Heerlijk! Dat kleine beetje extra tijd kan je krijgen door af en toe droogshampoo te gebruiken in plaats van je haar te wassen onder de douche. Het gebruik van droogshampoo heeft absoluut enkele voordelen. Wil je weten of jouw haar haar geschikt is voor het gebruik van droogshampoo? Lees dan deze blog om daar achter te komen!

Wat is droogshampoo eigenlijk precies?

Droogshampoo is een poeder of een spray die het haar reinigt. Het absorbeert de van nature aanwezige talg op je hoofdhuid, waardoor het niet meer vettig is. De haaraanzet is na het gebruik van droogshampoo weer opgefrist en weer vrij van vettigheid. Zo kan je de gewone wasbeurt met shampoo nog even uitstellen.

Hoe moet droogshampoo gebruikt worden?

Al het vet in je haar komt oorspronkelijk vanuit je huid. Daarom is het altijd bij de aanzet vetter en ziet het er dicht bij de hoofdhuid het vetst uit. Dus als je droogshampoo gaat gebruiken, moet je het op de aanzet gebruiken. ZO dicht mogelijk bij de hoofdhuid. Belangrijk: spray de droogshampoo vanaf een afstand van ongeveer 25 centimeter vanaf je hoofd. Zo voorkom je een wit uitziende waas op je hoofd. Na het sprayen moet je je hoofdhuid goed masseren zodat alle extra talg goed wordt geabsorbeerd. Hierna borstel je je haar en breng je het in model.

De volgens ons enige twee contra’s van droogshampoo

  1. Alles waar ‘te’ voor staat, is niet goed. Ook het te vaak gebruiken van droogshampoo is erg slecht voor je hoofdhuid en je haar. Dat komt omdat er build-up resten in je haar gaan zitten. Al die opgehoopte resten zorgen voor een geïrriteerde hoofdhuid en verstopte porieën. Bij te veel gebruik maakt die superschone hoofdhuid juist weer meer talg aan, met alle gevolgen vandien!

Ons advies is dan ook, om droogshamppo alleen tussen twee wasbeurten met shampoo in, te gebruiken. Zo houd je de boel goed in balans.

  • Als droogshampoo gebruikt wordt op vochtig of nat haar, wordt het haar erg droog en stug. Het kan dus enkel en alleen op droog haar gebruikt worden!

De voordelen van droogshampoo

  1. Reiniging en verfrissing. Allereerst verfrist en reinigt het je haar uitstekend. Het is ideaal voor die momenten waarop je haastig bent of als je nog even wilt soezelen in je bed.
  2. Een mooie glans. Te vaak wassen verwijdert de natuurlijke olieën van je huid, en daarmee de glans. Door af en toe droogshampoo te gebruiken behoud je dan ook de natuurlijke glans van je haar.
  3. Kleurbehoud. Vaak is het te vaak wassen van het haar een reden voor het vervagen van de kleur van het haar. Door het te wassen met droogshampoo vervaagt de kleur dan ook minder snel!
  4. Meer volume in het haar. Naast de reiniging van je haar, zorgt droogshampoo ook voor iets meer volume. Het haar is gemakkelijker in model te brengen omdat het meer volume krijgt. Dus ook voor mannen met slap haar is droogshampoo ideaal!