De voordelen van fietsen naar het werk

De voordelen van fietsen naar het werk

Ga jij ook met de fiets naar het werk, zelfs als het werk niet naast de deur is? Dan ben je verantwoord bezig, want je werkt zowel aan je gewicht als aan je conditie! Bovendien is fietsen ook goed voor je omgeving! Maar fietsen heeft nog veel meer voordelen! Lees snel verder, dan kom je erachter welke pluspunten er aan het fietsen zitten.

Bewezen fysiologisch effect op stress en depressie

Het is wetenschappelijk bewezen, dat fietsen positieve effecten heeft op onze lichamelijke én onze psychologische gezondheid. Omdat je lichaam endorfine en serotonine aanmaakt tijdens het fietsen, die je ook aanmaakt als je anti-depressieva slikt! Door het fietsen werkt dit op natuurlijke wijze, zonder de nare bijwerkingen van medicijnen. Van fietsen worden we dus blij!

Fitter dan je veel jongere collega’s

Geregeld (naar het werk) fietsen verhoogt je conditie met ongeveer 13%. Het werkt dus net zo goed als 2-3 keer per week naar de sportschool! Door je fiets te pakken in plaats van je auto of het openbaar vervoer voel je je stukken jonger!

Tussendoor snacken zonder schuldgevoel

Door het fietsen verbrand je de nodige calorieën, want bij een relatief lage intensiviteit op de lange duur verbrand je vetten. Als je iedere dag een half uurtje fietst bij een snelheid van 17 km per uur verbrand je 150kcal. Je kan dus rustig een pizza-slice of een koffiebroodje eten, maar nog beter is het om dat niet te doen. 

Bescherming tegen ziektes

Door regelmatig te bewegen, verminder je de kans op hart-en vaatziektes en zelfs op borstkanker! Je hebt dus een goede kans op een langer en gezonder leven, want de kans op vroegtijdig overlijden is neemt dan met 40% af.

Fietsen bespaart geld

Als je eenmaal de aanschaf van een (elektrische)fiets achter de rug hebt, zijn de enige kosten af en toe het onderhoud en het opladen van de fiets. Maar met de fiets naar het werk gaan bespaart je de kosten van het openbaar vervoer of de auto. En misschien heb je zo al voldoende lichaamsbeweging, dat een lidmaatschap bij de sportschool niet meer nodig is!

Simpel vervoer

Wat ook een pluspunt is: je hebt nooit last van vertragingen bij het OV, of een lege tank. In de spits ben je waarschijnlijk sneller op je werk dan met een auto. In principe kan je je reistijden uitstekend plannen!

Duurzaam

Tenslotte: Door de fiets te pakken en geen vervoer met de auto, bus of trein te nemen, ben je duurzaam bezig. Fietsen brengt praktisch geen schade toe aan het milieu. Zo help je ook om van onze wereld een betere plek te maken. 

Nog even een leuk weetje voor onze barbiers:

In het Guiness Book of Records staat een barbier vermeld die binnen één uur maar liefst 72 hoofden kaal wist te scheren. Hij heet Julia Payne. Hij is de eigenaar van een barbershop in Amerika: The Original Mobile Barbershop Co. Dit heeft hij gedaan in maart van 2014.